Sérénité går till sängs med Witte - By RUM
Annons
Design, Inredning

Sérénité går till sängs med Witte

Multikreatören Daniella Witte har blivit synonym med harmoniska, naturinspirerade miljöer där detaljerna andas hantverksskicklighet. Tillsammans med Sérénité har hon tagit fram en kollektion för sovrummet.

Annons

Text Michelle Meadows

Ända sedan hon var liten har Daniella Witte haft en önskan om att skapa vackra miljöer och genom åren har hon hittat många olika kreativa uttryck för detta. Förutom att styla och ta bilder för olika varumärken samt sitt eget Instagramkonto så driver hon även en av Skandinaviens populäraste inredningsbloggar och inreder privata hem. Dessutom har Daniella ritat ett flertal hus och trädgårdar samt designat en handfull inredningsaccessoarer.

Hennes stil är avskalad, naturlig och mjuk och hon är känd för att med fingertoppskänsla skapa rum som är lika delar harmoniska och eleganta. Materialen är ofta naturliga med mycket känsla och taktilitet.

För Sérénité har Daniella tagit fram en kollektion som består av en sänggavel, en sängkappa, ett överkast och en kudde.

Annons

– Jag har själv saknat en inramning till sängen som känns naturligt stilfull i en något lågmäld karaktär, säger hon.

Sänggaveln har flätats av ett naturfärgat tyg från från Astrid textiles. Den grova strukturen och tygets kulör kommer naturligt från hampan och linet det vävts av. Det är ett både väldigt miljövänligt och karaktärsstarkt tyg.

Annons

– Jag ville hylla hantverket och valde därför en flätad gavel. Mönstret på flätningen har hög igenkänning och skapar en känsla av trygghet. Kombinationen av min design, det tidskrävande hantverket och det taktila materialet får mig att känna mig förenad med produkterna, säger Daniella.

Publicerad i Nya Rum nr 12-2021

Annons