Bland auktionsfynd, hantverk och underliga träföremål - By RUM
Annons
Inredning

Bland auktionsfynd, hantverk och underliga träföremål

Arranging Things gör vad de heter – arrangerar gamla möbler, nya prylar och småskalig design. Vi tog ett snack med Lisa Millberg och Leo Forsell, skaparna bakom den underbart knäppa värld som duon rör sig i.

Annons

Text: Linn Wiklund Wandrup
Foto: Viktor Sjödin

Berätta om Arranging Things!
– För drygt fem år sen lanserade vi Auktionstipset. Där samlar vi Nordens bästa nätauktioner under ett och samma tak. Auktionstipset ledde till att vi blev kontaktade av folk och företag som ville ha hjälp med inredning, set-design eller styling. Det ledde i sin tur till att vi startade Arranging Things – där vi gör just det. Vi skaffade ett kontor på Södermalm, som kom med ett skyltfönster, så då startade vi en liten butik också. En gång i veckan, varje torsdag, har vi öppet och säljer en blandning av svenskt konst- och designhantverk, auktionsfynd, vintagemöbler, underliga träföremål, saker vi hittar på resor och så vidare. Inte att glömma våra egna kepsar, som med sin text hyllar olika saker vi gillar. 

Vilka är ni?
– Jag, Leo har studerat möbeldesign och jobbade tidigare som konstnärlig ledare och bokare på klubben Trädgården/Under Bron. Lisa har en bakgrund som grafisk designer, skribent och musiker. Rent estetiskt och rollmässigt kompletterar vi i princip inte varandra alls utan har otroligt samspelt smak och är för evigt i stort behov av en logistikälskande revisor som gillar att läsa avtal, fylla i blanketter och bära tungt – hör av dig om det låter som du!

Annons

”Rent estetiskt och rollmässigt kompletterar vi i princip inte varandra alls utan har otroligt samspelt smak”

Vad är er vision?
– Form före funktion, mer färg, mindre ängsligt. Och mer vintagemöbler förstås, av exakt alla tänkbara skäl.

Hur skulle ni beskriva er stil?
– Italien möter Dalarna på semester i Miami år 1985.

Var finner ni inspiration?
– I skrufsiga medelhavsstäder, äldre människor vi ser på stan, musik, en bra ordföljd, J.B Blunk, Georgia O’Keeffe och vin.

Vem handlar hos er?
– En god mix av pensionärer från kvarteret, konststudenter, hundar, hippa asiater och folk som letar efter en personlig present till någon som fyller 30, 40, 60 – eller 20 år.

Hur ser framtiden ut?
– Ljus eller väldigt mörk, beroende på vilka krafter som vinner alla pågående fighter.

Arranging Things 
Består av: Lisa Milberg och Leo Forssell.
Var: Erstagatan 17 på Södermalm, Stockholm.
Grundades: 2017.
Instagram: @arrangingthings
Hemsida: arrangingthings.se och shop.arrangingthings.se

Publicerad i Rum Hemma nr 9-2020

Annons