Boktips – Pierre Sauvage: Be My Guest - By RUM
Annons
Inredning

Boktips – Pierre Sauvage: Be My Guest

Tillsammans med inredaren Pierre Sauvage går vi på rundvandring genom magnifika hem i boken Be My Guest. Överdådigt, men inspirerande så det förslår.

Annons

Är du en av de där personerna som inte blir inspirerad om du inte har budget för det som visas och omedelbart kan shoppa rubbet? Sluta i sådana fall läsa omedelbart. Pierre Sauvages Be My Guest är absolut inget för dig. Eller vad vet jag, men jag har en känsla av att samtliga porträtterade i boken skulle inhalera mitt livs inredningsbudget till frulle och tycka att den var lika substantiell som en torr och irriterande knäckebrödssmula i halsen. Här har vi alltså att göra med Inredning med versalt I, Våningar och Slott med versala V:n respektive S, samt en del recept. Men vem bryr sig om dem i ärlighetens namn? Det är möbler, textilier och stilleben som stjäl scenen.

”Jag har en känsla av att samtliga porträtterade i boken skulle inhalera mitt livs inredningsbudget till frulle”

Inredaren Pierre Sauvage besöker 20 hem, det ena mer magnifikt än det andra. Vad han gör mer för att förtjäna att omnämnas är faktiskt lite oklart (kanske har han inrett dem men det framgår inte) eftersom det är Olivia Roland som verkar ha skrivit texterna och Ambroise Tézenas som plåtar, men nu ska vi väl inte vara sådana? Oavsett vem som gör vad kan konstateras att rummen inspirerar. Materialen är ljuvliga, arkitekturen delikat och pengarna välanvända.

”Det finns mycket matnyttigt även för oss icke-miljardärer.”

Det här är klassisk verklighetsflykt så klart men det finns mycket matnyttigt även för oss icke-miljardärer. Makeup-gurun Terry de Gunzburgs art nouveau-våning kan en annan bara drömma om, men jag tar med mig hur hon använder många små glasvaser med glada blommor för att skapa liv i fönstret och på matbordet. Inredaren Linda Pintos underbara färgkombinationer gör mig nyförälskad i solrosgult. Så fint tillsammans med trä! Och med guld! Och Catherine och Manuel Canovas mysande i sitt bibliotek får mig omedelbart att längta tills jag är elegant pensionär och min man (föga troligt, men låt en kvinna drömma) sportar brun manchesterkostym läsandes en bok om rosor i soffan.

Inte ens den här inspirationen är helt gratis eftersom boken kostar dryga 500 spänn men det är en investering jag och min knäckebröds-smulebudget är villiga att göra.

Annons