Boktips – Upstate – Living Spaces with Space to Live - By RUM
Annons
Inredning

Boktips – Upstate – Living Spaces with Space to Live

Vi har bläddrat i Lisa Przystups Upstate – Spaces with Space to Live och njuter av att få titta in i allt från knasiga konstnärshem till avskalade arkitektbostäder i upstate New York.

Annons

Foto: Sarah Elliott

Ursäkta om jag framstår som en galen stalker, men mitt liv skulle bli så mycket bättre om jag fick bli kompis med författaren Lisa Przystup. Inte nog med att hon har ett underbart hus i delstaten New York, spänstig smak, förtjusande Instagramkontot @brass_tack och en bedårande valp, nu har hon dessutom skrivit boken Upstate – Living Spaces with Space to Live (The Monacelli Press) där hon både får chansen att gå husesyn hos sina ”grannar” och öppna dörrarna till sitt eget hem. Men så trevligt!

Tolv besök står på agendan och kreativa typer med olika stilar men en gemensam, lite avslappnad attityd visar oss runt i sina hus. Det är onekligen en lantlig take på inredning, men i övrigt spretar det och vi får snoka i allt från arkitekten Mimi Madigans väldigt avskalade bostad i Ancram till Simon Lince och Cary Leibowitz knasiga konstnärshem i Ghent, med modeskaparen och Instagramfavoriten James Coviello som någon slags estetisk medelväg.

Annons

”Det finns inga måsten, astronomiska budgetar eller slit och släng-mentaliteter utan mest omtanke och vardagsmys.”

Bilderna, tagna av fotografen Sarah Elliott, är inspirerande och människorna som Lisa Przystup intervjuar rediga och sympatiska. Det finns inga måsten, astronomiska budgetar eller slit och släng-mentaliteter utan mest omtanke och vardagsmys. Det här är en så snäll bok. Jag blir glad varje gång jag bläddrar.

Omslag Upstate
Annons