Bostadsdröm – idyllisk jugendvilla på Lidingö till salu - By RUM
Annons
Inredning

Bostadsdröm – idyllisk jugendvilla på Lidingö till salu

Drömmer du om ett sekelskifteshus med kakelugnar, glasverandor och plats för hela släkten? Nu kan du få dem allihop, då en idyllisk jugendvilla på Lidingö är till salu.

Annons

Foto: Östling
Styling: Rydman
Bildproduktion: Historiska Hem

Har du +25 mille som ligger och bränner i fickan? Grattis! Då har du möjligheten att förverkliga en sann bostadsdröm genom att lägga vantarna på en jugendvilla från 1907 ute på Lidingö i Stockholm. Villan, som förmedlas av Historiska Hem, rymmer på sina 294 + 62 kvadratmeter tio rum fördelade på två våningar och en inredd vind.

Jugendvilla på Lidingö
Annons
Matsal med burspråk i jugendvillan

Huset ligger avskilt i en skogsglänta, och många originaldetaljer har bevarats. Här kommer den lyckliga ägaren tassa omkring bland kakelugnar, burspråk, charmigt spröjsade fönster och breda plankgolv.

Uppdaterat med traditionellt kök i jugendvilla
Fönsterspröjs målat i himmelsblått och furupanel i jugendvillan

Många skrymslen och vrår att upptäcka, precis som det ska vara i gamla hus! Furupanel och himmelsblå fönsterspröjs är kanske inte en kombination vi hade gissat att vi skulle börja drömma om, men nu gör vi det. Dricka morgonkaffet här? Ja, tack.

Badrum i jugendvilla
Annons

Villan ska ha byggts som sommarnöje av Ernst Stenhammar till hans bror, kompositören Wilhelm Stenhammar. Ingen dålig sommarstuga!

Originaldetaljer som spegeldörrar och kakelugn är bevarade i jugendvillan

Här kan du läsa mer om huset och boka in dig på visning. Vi med lite mindre cash på kontot får nöja oss med att drömma oss bort genom de inbjudande bilderna (och kanske snappa upp en och annan idé som inredningsinspiration?).

Annons