Bostadsdröm – känn historiens vingslag i 110-årig villa - By RUM
Annons
Inredning

Bostadsdröm – känn historiens vingslag i 110-årig villa

Ett hus med 110 år på nacken som har bevarat sin charm trots genomgående renoveringar. Villa Tjället är som taget ur en film, och det bästa av allt – det är till salu.

Annons

Foto: Fredrik Ahlbäck

För 20 000 000 kr blir Villa Tjället, för självklart har den här kåken ett namn, i Helsingborg din. Villan ritades av arkitekten Mauritz S:son Claes åt en grosshandlare och hans fru som flyttade in 1909. Huset förmedlas av Valvet och är 337 kvadratmeter och sju rum stort. Följ med oss in och känns historiens vingslag!

Hus i Arts and Crafts stil
Annons
Vardagsrum med platsbyggd bokhylla
Vardagsrum med öppen spis
Gästtoalett
Vardagsrumsinspiration
Annons

2006 togs villan över av nuvarande ägare som har gjort nödvändiga renoveringen men med respekt för arkitekturen. Planlösningen är nästan densamma som när villan byggdes, vilket talar för att den är väl genomtänkt.

Matplatsinspiration
Kök i gammal stil
Kök med pigtrappa

Vi älskar köket som både känns gammalt och nytt på samma gång. Den lilla pigtrappan tar dig upp till ovanvåningen medan köksingången leder dig ner i källaren. Ett kök har aldrig känts så centralt!

Sovrum med blommig tapet
Badrumsinspiration
Grönt i sovrummet
Blått i sovrummet
Grönt i kontoret

Inte lär man ha brist på inspiration med dessa stora fönster som bjuder på lummig utsikt. Inte heller lär du behöva slåss om toaletten, för i detta hus finns fyra stycken.

Inspiration till hemmakontoret
Badrum med skåp från Kvänum
Annons
Sovrum på vinden

Har man folk på besök finns ingen anledning för dem att checka in på hotell eller ens åka hem. På vindsplanet finns nämligen ett stort extra sällskapsrum, ett fint sovrum och badrum med dusch.

Mysig uteplats

Och när det är säsong kan man sitta här och mysa! Wow, vilket hus detta är och grattis i förskott till vem som nu kommer att få fortsätta skapa minnen och historia i Villa Tjället. Här kan du läsa mer om huset och boka in dig på visning.

Annons