Céline Hallas hjälper dig hitta rätt färg till hemmet - By RUM
Annons
Inredning

Céline Hallas hjälper dig hitta rätt färg till hemmet

Är det dags att måla om hemma? Färgentusiasten Céline Hallas hjälper dig att hitta rätt kulörer och tipsar om hur du kan använde dem på nya, kreativa sätt.

Annons

Foto ovan: färgerna 862 Granbarr och 945 Lagerblad från Alcro

Hur förändrar man snabbast med färg hemma?
– Den snabbaste och största förändringen sker såklart genom att måla om väggarna, eller varför inte taket, i ny färg. Jag tycker att det är otroligt att se hur ett helt rum förändras när det får ny färg.

Hur pass mycket tänker du på att olika färger ska matcha hemma?
– Jag vet inte om jag tycker att de måste matcha, men det jag lärt mig efter många års lek med en mängd olika färger är att det åtminstone är viktigt att ha ett bra flöde mellan rummen. Om man får till det kan man faktiskt använda många fler färger än man tror, utan att det känns spretigt eller stressigt på något sätt.

Måla taket lila
Foto: Céline Hallas
Annons

Hur hittar man då rätt kulör?
– Jag är ett stort fan av färgprover. En färg är inte bara en färg. Hur den uppfattas är väldigt beroende av ljus och omgivning. Med det i åtanke testar jag alltid först att provmåla i rummet som jag vill måla och på samma yta som ska målas. Det vill säga – vill du måla väggen, gör ett prov på väggen, men vill du måla taket måste du också testa först i taket.

Ommålat skrivbord
Vägghängt skrivbord från Montana i härligt ärtgrön nyans.

”Här finns det med andra ord minst sagt många färger med i leken, men jag tycker trots det att det känns visuellt lugnt”

Vilka färger går du igång på just nu?
– Eftersom jag håller på med en e-bokserie om de bästa färgerna och hur man använder dem, under namnet Color Connaisseur, arbetar jag med alla 25 färger just nu. Hemma har jag bland annat målat brunt i kökstaket, gult i badrummet, lila i vårt sovrumstak och blått på allt utom golvet i vårt vardagsrum. Här finns det med andra ord minst sagt många färger med i leken, men jag tycker trots det att det känns visuellt lugnt.

Topp 3 möbler att måla om hemma?

1. Garderober
2. Trästolar
3. Insidan av vitrinskåp

Céline Hallas
Céline är fotograf med passion för visuella berättelser – och inte minst färg. På Instagram kan man följa hennes färgfyllda universum som ständigt är i rörelse. Missa inte hennes projekt Color Connaisseur – en e-boksserie där hon samlar sina favoritfärger och visar hur man kan använda dem.
Instagram: @celinehallas
Blogg: celinehallas.com

Måla om garderoben
Ljuvt syrenlila modulhylla från Montana.

Publicerad i Rum Hemma nr 8-2021

Annons