Designnytt – hotellboom & Bauhausinspirerad utestol - By RUM
Annons
Design, Inredning

Designnytt – hotellboom & Bauhausinspirerad utestol

Utemöbler, handgjorda mattor och stundande hotellöppningar – de här nyheterna har designvärlden serverat oss under veckan som gått.

Annons

MeliMeli öppnar butik i Gamla stan
Amelia Widells företag MeliMeli grundandes 2015 med två soffor i sortimentet. Nu finns mycket mer och i fredags öppnade märket sin första butik, i Gamla Stan i Stockholm. Stort, glatt och inspirerande. Och fortfarande sköna soffor, om vi nu glömde att säga det.


Ny betongsugga i Solna
Alltid pepp när fina saker letar sig ut i det offentliga rummet. Solna presenterar nu nya betongsuggan Lilla Nucha av konstnären Stina Lindholm som i stället för trista, generiska betongklumpar ska styra och ställa i trafiken och göra miljön tryggare. Den ser så snäll ut. Vi är förtjusta!


Artilleriet samarbetar åter med Kakan Hermansson
Vem gillar inte Artilleriet? Eller Kakan Hermansson?? Kombinationen är oroväckande het. För våra plånböcker. Resten av oss fröjdas.


Annons

Frama släpper ny utestol
Det börjar snart braska med uteplatsplaneringen. Danska Frama släpper en stark kandidat, en utestol signerad Kim Richardt. Med fina materialmöten och en smäcker silhuett blir den ett litet Bauhaus-inspirerat inslag i trädgården. Och det behöver väl inte vara fel?


Ten Hotel öppnar under våren i Upplands Väsby.
Villa Dagmar ligger i anslutning till Östermalms saluhall och är även det planerat att öppna under våren.

Två nya hotell i Stockholmsområdet 
Vissa ser uppenbarligen på framtiden med optimism. Två nya hotell planeras öppna i Stockholmsområdet under våren: Villa Dagmar och Ten Hotel. Helt olika looks och locations. Det förstnämnda ligger mitt i stan i anslutning till Östermalms saluhall, med bastanta Tengbom som husarkitekt och inredning av delägaren Anna Cappelen, inredningsarkitekten Per Öberg och inredaren Helena Belfrage. Ten, som är det första i en serie på tio nya hotell, profilerar sig som ett mer prismedvetet alternativ i Upplands Väsby, men har redan blivit nominerat till Plåtpriset, så värt att spana in. Andreas Martin-Löf Arkitekter ligger bakom.

Annons

Cappelen Dimyr släpper mattan no. 7
Cappelen Dimyrs handgjorda mattor har tagit världen (Sverige?!) med storm. Och inte undra på, de ser ju härliga ut. Nu lanseras den sjunde i serien.


Nuura lanserar ny lampkollektion
Danska Nuura vet att man kan lyfta en hel inredning med en fräsch armatur. Kollektionen Rizzatto är designad av Milanobaserade formgivaren Paolo Rizzatto, som har en gedigen erfarenhet av att designa lampor, och checkar alla boxar.

Annons