Designnytt – mobil utebar och mångalen belysning - By RUM
Annons
Design, Inredning

Designnytt – mobil utebar och mångalen belysning

En behändig rottingstol, en färgglad fotoutställning och nya glas på önskelistan – det här har nyligen ploppat upp som svampar ur designjorden!

Annons

Hopfällbar rottingstol
The Straw Studios stol från förra året har fått en lillasyster. Handgjord i rotting och lite nättare än sin äldre släkting så att du kan ta den under armen och springa efter solen i vår. Ja, tack!


Glasklart från &Tradition
Inget kalas utan kras. Om du, som vi, regelbundet slaktar en del glas när du diskar så spana in dessa nya godingar från &Tradition, i design av Space Copenhagen. Står på vår önskelista.


Mobil hemmabar
Trendspanande arkitekterna Katya Högberg och Nadia Tolstoy från Tengbom listar ”uterum” bland sina restaurangtrender för året. Rimmar väl perfekt med nya baren MoBar från Dometic? Bara att rulla ut en komplett drinkvagn med kylskåp, ishink, vinkyl och allt på terrassen, eller var ni nu hänger coronasäkert, när ni vill ta er ett glas.

Annons

Utomhusbelysning i flera former
Tänk att det kommer en tid då vi kan sitta utomhus hela natten. Helt otroligt! House Doctor har en massa ljuskällor som kommer att lysa ikapp med sommarhimlen. Hoppas vi.


Färgglada foton
Annica Eklund är inte bara kreativ chef på golvföretaget Bolon och mamma till influeraren Linn Eklund, utan också fotograf. Hennes bilder visas just nu på Stockholmsrestauragen Jaqueline’s. Glatt som en påse smågodis!

Annons

Belysning med inspiration från månen
Det är något som lockar med dessa lampor från Giopato & Coombes. De skulpturala, organiska formerna mjukar upp vilken interiör som helst och inspirationen kommer från månen som kollektionens namn, Moonstone, avslöjar. Får ni också lite Eyeswoon-vibbar av dem?


Krukor med danskt gemyt
Stilrena former och glada glasyrer kanske inte räddar våra växter men alla blir aningen gladare medan de vissnar i alla fall. Bergs Potter presenterar de här fina. Så schvungfullt att blanda de terrakottafärgde krukorna med de färgglada faten.

Annons