Designnytt – mönsterfest och museum - By RUM
Annons
Design, Inredning, Trädgård

Designnytt – mönsterfest och museum

Bland den senaste veckans designnyheter har vi hittat mönster i massor, detaljer för säsongens trädgårdsarbete och ett helt gäng museer som åter slår upp portarna.

Annons

Gå på museum i påsk
Om du, som vi, har saknat att gå på museum galet mycket så får du nu (tillfällig?) respit. Arkdes, Nationalmuseum, Rian designmuseum, Gustavsbergs porslinsmuseum, Värmlands museum och Form- och designcenter är några av de favoriter som öppnar portarna igen. Värt ett hurra!

Verket Amsterdam Allegories ur Arkdes kommande utställning Studio Ossidiana: Utomhusverket 2021. Foto: Kyoungtae Kim.

Mönsterfest på Svenskt Tenn 
Men ja! En färg- och mönsterbonanza är precis vad vi behöver just nu. Svenskt Tenn bjuder in belgiske formgivaren och konstnären Jean-Philippe Demeyer att tolka Estrid Ericssons lantställe Tolvekarna. Lapptäcksteknik! Upcycling! Handgjorda fransar! Dör.


Fantastiska förkläde
Ja, det är ett förkläde. Nej, det kommer inte att förändra ditt liv. Fast joooo, lite ändå. Maria Korkeilas klädkollektion (den första!) för Fiskars är så käck att den förtjänar mer pepp. Tänk att sporta denna godbit när man pysslar i jorden i påsk.

Annons

Nya designkonceptet Kling Thing
Printdesignern Karolina Kling lanserar konceptet Kling Thing med en första kollektion mattor och keramik, tillverkade tillsammans med ett marockanskt företag respektive i Stoke-on-Trent i Storbritannien. Hon vill att varje produkt ska kännas som en spännande resa, vilket väl kan behövas nu i coronatider.


Organiserat bland odlingarna
Ferm Living läser våra tankar och vet att vi längtar efter grönska och växtkraft. Grib Toolbox får oss att, åtminstone i tanken, dessutom vara välorganiserade under trädgårdsarbetet.


Naturnära tallrikar
Straight Design Studios Artefact-kollektion består av ett välkurerat gäng ärtigheter. Dessa förtjusande tallrikar i stengods med inspo från naturen, tillverkas i samarbete med Handicrafted-Stockholm.

Annons