Designnytt – odlingsskåp och blomstrande mönster - By RUM
Annons
Design, Inredning

Designnytt – odlingsskåp och blomstrande mönster

Våren börjar skymta i design- och inredningsnyheterna. Bland den gångna veckans lanseringar har vi hittat blomstrande mönsterklassiker, återanvända textilier och våra drömmars odlingsskåp.

Annons

Ros och lilja i ny tappning
Det är inte många mönster som kvalar in på vår kärlekslista. Men Gocken Jobs gör det så klart. Ros och Lilja ritades 1946 och lanseras nu av Frösö Handtryck i en ny version, i naturfärgat linne, som ska påminna om hur det såg ut från början.


Ny lampa från Fritz Hansen 
Vi går definitivt mot ljusare tider men det är inget som hindrar att vi ger naturen en hjälpande hand. Maluma, designad av Fumie Shibata och producerad av Fritz Hansen, lyser upp vår väg mot sommaren.


Återanvända textilier för uterummet
Danska Juna släpper två nya utomhuskollektioner, Terrace och Oasis, i återanvänd bomullsblandning och med resttextilier som ursprungligen skulle användas för sovrummet. Sympatiskt och glatt för uteplatsen.

Annons

Odlingsskåpet Steneby från Kvänum
Åh, min gud! Det här odlingsskåpet från Kvänum ger mig liv. Tyvärr kostar det en arm och ett ben så det lär knappast flytta in hos mig. Men har du 30 000 spänn som bränner i fickan så slå till.


Ny pall designad av Naoto Fukasama
Naoto Fukasama har lagt sina händer vid en pall vid namn Za, som betyder ”en plats att sitta” på japanska. Ja, varför krångla till det? Den är naturligtvis sublim. Handgjord i återvunnen aluminium och med livstidsgaranti. Emeco producerar.

Annons

Framas stol Tasca
Om Framas nya stol Tasca ser bekväm ut? Inte särskilt om vi ska vara ärliga. Men ibland får man bortse från praktiska petitesser. Den är ju så stilig! Och vad är väl lite plåtsmak i baken bland vänner?


Serax bjuder på färg
Nej, det är inte livsnödvändigt med ytterligare en skål. Men den här underbara kulören från Serax är omedelbart livsfrämjande och det kan inte vara dåligt i början av mars när man behöver all hjälp man kan få.

Annons