Designnytt – småskalig doft & begagnade möbler - By RUM
Annons
Design, Inredning

Designnytt – småskalig doft & begagnade möbler

Bland den gångna veckans designnyheter har vi hittat småskalig doftproduktion, inredning för välmående och begagnade Skagerak-möbler. Det här händer i design- och inredningsvärlden just nu!

Annons

Småskalig doftproduktion 
Superba, brittiska företaget Essence + Alchemy producerar allt man behöver för att sprida ljus och doft i hemmet. Småskaligt är bara förnamnet. Möjligen är naturligt efternamnet. Nu samarbetar de med Kira Ni Ceramics så ditt ljus dubblar dessutom upp som fräsch förvaring. Full pott! Lesley Bramwell, Essence + Alchemys grundare, har också skrivit boken Fragrance Your Home som vi är mer än lovligt sugna på att kolla in.


Sommartvätten fixad
Inget är så ljuvligt som att torka tvätt i solen. Georg Jensen Damast har flera rara ärtor att hänga upp.


Louis Vuitton kan mer än bara väskor
Känner du dig aningen vilsen utan din handväska? Nu när vi alla är hemma hela tiden kan vi trösta oss med att Louis Vuitton gör inredning också. Ljuslyktan Lantern i design av Zanellato/Bortotto finns i glatt pistagegrönt och modigt rött.


Ora Collection ger hjälp till självhjälp
Det är mycket snack om self love nu. Italienska designern Sara Ricciardi har utformat kollektionen Ora med ambitionen att hjälpa dig att skapa din egen ritual för bättre hälsa och välmående. Om det hjälper? Ingen aning, men som världen ser ut i dag är det väl ett rimligt projekt.


Skagerak lanserar nygammalt
Danska Skagerak lanserar andrahandsbutiken Reclassic där du kan shoppa begagnade trämöbler från deras tidigare kollektioner. De köper tillbaka möbler, renoverar och säljer dem igen. Sympatiskt.


Monica Förster jobbar vidare med Zanat
Bosniska Zanat fortsätter, till allas glädje, sitt samarbete med Monica Förster. Nya pallen/bordet Unity i massivt trä är en riktig godbit. Möbeln ska skildra de band som binder samman mänskligheten och det låter ju trivsamt och så, men framför allt är den kalasstilig.

Annons