En espresso med … Linnéa Salmén - By RUM
Annons
Design, Inredning

En espresso med … Linnéa Salmén

Vi tar en digital kaffe med de roligaste och mest intressanta i arkitektur- och designvärlden. Den här veckan möter vi stylisten Linnéa Salmén – drottningen av snyggt plotter vars främsta råd till andra är att undvika plotter.

Annons

Hej Linnéa! Vad jobbar du med just nu?
– Jag jobbar med ett superkul projekt för försäkringsbolaget Hedvig. Det går ut på att köpa in en massa unika objekt och secondhand-möbler. Utöver det finular jag på en kampanj jag ska göra nästa vecka för en stor svensk kund.

Kan vi prata om ditt Instagramkonto? Hur är du så rolig? Strategi? Total fingertoppskänsla?!
– Ibland glömmer jag bort vilka som följer mig och varför, och delar med mig av sjuka vardagliga händelser med stor igenkänningsfaktor. Tror det är just det, att det inte är någon avancerad humor. I längden kan jag få lite panikkänslor av ett perfekt flöde, mina bilder på skuggspel på en beige vägg, eller mitt kök för 711:e gången, så jag gillar att blanda upp det med saker som händer i det verkliga livet. Jag har inga problem med att bjuda på mig själv eller skoja på egen bekostnad, men ibland kan jag få panik över att någon kund kanske tycker att jag är oseriös. Men då tänker jag att de måste väl vara smartare än så och inse att humor är en grej, seriositet och hög arbetsmoral är något annat. Man kan vara båda.

Linnéas studio som hon delar med keramikern och konstnären Fanny Schultz.

”Plottrigt går bort. Är skomakarns barn och bor i plottrets högborg men det är mitt tips”

Annons

Bästa stylistknepet som är gratis?
– Jag hatar rosor, tycker det känns som en snofsig översittarblomma. Om jag köper hem, får i present eller ska använda i bild plockar jag bort alla blad inne i rosen så att det ser ut som en vanlig blomma. En som har båda fötterna på jorden. Den blir liksom lite mer avslappnad då. Nu kommer jag få mordhot av både florister och stylister. Utöver detta slår jag ett slag för grupperingen. Plottrigt går bort. Är skomakarns barn och bor i plottrets högborg men det är mitt tips.

Vad har du lärt dig nyligen?
– Att krukor spricker om de får stå ute hela vintern, även om de står upp och ner.

Om du hade obegränsat med pengar, vad skulle du köpa då? Och om du hade 1 000 spänn?
– Om jag hade obegränsat med pengar och enbart ska tänka egoistiskt, då hade jag köpt en riktigt bra säng. Om jag hade 1 000 kr hade jag pytsat in dom i en pizzagrill jag hittat som kostar 2 500 kronor. Den ser ut som en groda och man lägger pizzan i munnen på den. Låter ju skitäckligt, men den är fin. Typiskt mig, ska lägga mig över budget direkt.

Tack för kaffet, Linnéa!

Annons