En färgbomb för både arbete och hemmaliv - By RUM
Annons
Inredning

En färgbomb för både arbete och hemmaliv

Vi kikar in hemma hos den Londonbaserade designduon 2LG som har förvandlat sitt hem tillika kontor till en kreativ drömplats, full av spännande färger och former.

Annons

Text: Ninni Lundblad 
Foto: Megan Taylor

2LG är en engelsk designstudio i London, grundad av det kreativa teamet och paret Jordan Cluroe och Russell Whitehead. Deras arbete utmärks av enkelhet, elegans, funktion och en stark passion för färg. Med ett ben i det förflutna och det andra i ständig riktning mot framtiden skapar de originella hem som inte lämnar någon oberörd. Deras eget hem är deras egen historia.

De två kreatörerna och grundarna av designstudion 2LG skulle förvandla sitt hus i östra London till hem och studio. Ett hem de själva skulle leva och arbeta i. Huset är en fristående viktoriansk villa, med många bevarade originaldetaljer, samt många som saknades. Jordan och Russell gjorde sitt bästa för att hedra husets skönhet och storhet – med en fot tryggt placerad i det förflutna och den andra i framtiden. 

Kök hemma hos designduon 2LG
Annons

– Detta var onekligen ett speciellt uppdrag – det är vårt eget hem! Vi närmar oss alltid projekt utifrån ett mänskligt perspektiv, historien kommer före funktionen, och självklart måste det vara vackert. Vi tror att om du har en historia bakom allt du gör så skapar du en kärlekshistoria som håller för livet, oavsett om det är en tavla, en färg eller en känsla, säger Russell.

Matplats hemma hos designduon 2LG
Annons

Projektet var en unik upplevelse för teamet. 
– Detta är personligt, historierna vi berättar är våra egna, inte våra klienters. Det är en reflekterande process att verkligen undersöka vad du vill ha och behöver från ditt hem, så vi lät processen ta den tid den behövde, berättar Jordan.
Jordan och Russell ville att hemmet skulle vara ett genuint och sant uttryck av vilka de är. Utan kompromisser. 
– Vårt eget DNA till 100 procent. Färgstarkt, välkomnande och fullt av kärlek och glädje.

Vardagsrum hemma hos designduon 2LG
Sminkbord hemma hos designduon 2LG

”Vi omger oss med saker som uttrycker vår personlighet, vilka vi är och vad vi älskar. Hur kan det inte bli en succé?”

Duon jobbade heltid med andra projekt samtidigt som de renoverade villan. Den största utmaningen var helt klart tiden – men också budgeten. 
– Tid och budget begränsar kreativiteten och vi älskar ju den processen. Men vi tog ändå god tid på oss, vi ville få allting rätt, säger Jordan.
En renovering är aldrig helt smärtfri, det dyker alltid upp små eller stora problem längs vägen. Men generellt gick det mesta ändå enligt plan.
– Utmaningen här var att visa lyhördhet gentemot huset och dess historia, men samtidigt skapa egna utrymmen som tillåter oss att uttrycka våra personligheter och vår design, förklarar paret.

Färgstarkt sovrum hemma hos designstudion 2LG

Jordan och Russell älskar precis allt med huset.
– Det kanske låter löjligt, men vi älskar verkligen vårt hem. Det får oss att må bra varje dag. Vi omger oss med saker som uttrycker vår personlighet, vilka vi är och vad vi älskar. Hur kan det inte bli en succé? 
De lät varandra vara den stora inspirationen för projektet. Men är, som man kan ana, också tydligt inspirerade av film, teater, musik och konst. Även New York och Milano är stora inspirationskällor.
– Vi saknade verkligen årets designmässor. Även Brooklyn är en evig källa till inspiration, säger de.

”Platsen du bor på bör vara transformerande, den ska stärka och stötta dig – varje dag”

Den mest använda platsen i huset är den öppna del de kallar sin ”kärleks- och arbetsyta”. Där finns kök, studio och umgängesytor – en perfekt sammansättning av allt de behöver. En annan favoritplats är deras omklädningsrum.
– Det kan uppfattas som onödig lyx, säger Russell, och jag är fullt medveten om att inte alla har plats för det, men det gör varje dag speciell. Det är verkligen en dröm som gått i uppfyllelse. Platsen du bor på bör vara transformerande, den ska stärka och stötta dig – varje dag.

Walk-in closet hemma hos designduon 2LG
Sovrum i blått och rosa
Annons

”Vi är inte intresserade av att bara skapa ett vackert hem till våra klienter. Det ska också berätta en historia”

Paret har designat mycket av inredningen själva, eftersom det som fyllde deras behov inte fanns att köpa. Detta resulterade i flera intressanta designsamarbeten, som soffan och sängen de skapade tillsammans med Love Your Home, belysningen tillsammans med Cameron Design House, köket som kom till ihop med John Lewis of Hungerford samt matbordet som de gjorde med Olivia Aspinall Studio. Dessutom designade paret nästan alla textilier och printar till hemmet själva, i samarbete med Custhom.
– Allt behövde ju passa för just oss. Vår Tilda-soffa exempelvis, behövde vara stor och bekväm. Vi är två mycket långa personer som älskar att ligga i soffan, se på film och dricka vin. Så den behövde verkligen vara enorm, djup och elegant. Det är ingen enkel uppgift, men jag tycker att vi lyckades strålande! säger Jordan stolt.

Hemmakontor med klarblå detaljer hemma hos designduon 2LG
Smart lösning för hemmakontoret
Rosa badrum hemma hos designduon 2LG

Varje projekt för designduon är speciellt. Paret summerar sina tankar och bidrar med en stor dos inspiration i sin bok om inredning: Making Living Lovely. 
– Vi förälskar oss i alla projekt vi gör, eftersom arbetet tillsammans med klienterna skapar en sådan nära relation. Men det är ju deras historier. Deras kärlek, deras liv. Vi är alla unika, och därför bör våra hem också vara det. Vi är inte intresserade av att bara skapa ett vackert hem till våra klienter. Det ska också berätta en historia.

2LG
Vad: Designstudio.
Var: London.
Gör: Skapar inredningar, konsulterar och stylar. De har även gett ut boken Making Living Lovely och anordnar kurser i personlig inredning.
Hemsida: 2lgstudio.com

Färgstark matplats och kök hemma hos 2LG

Publicerad i Nya Rum nr 8-2020

Annons