Formfavoriter – 70-tal och möbler av marint avfall - By RUM
Annons
Design, Inredning

Formfavoriter – 70-tal och möbler av marint avfall

Kaliforniskt 70-tal, nordisk arkitektur med kinesiska influenser och möbler av marint avfall står för veckans design- och inredningsinspiration på By Rum-redaktionen.

Annons

Foto ovan: Mariell Lind Hansen

En formgivare

Soffbordet The Resurface Table av Norwegian Trash är tillverkat av marint avfall
Detalj av soffbordet The Resurface Table av Norwegian Trash
Foto: Pernille Münster

Insert ordvits om riktigt sopig design – det norska designkollektivet Norweigan Trash använder sig av de många ton plastskräp som flyter runt i haven för att skapa ny, spännande formgivning. Deras senaste alster, soffbordet The Resurface Table, är tillverkat av marint avfall från norsk fiskeindustri och har redan hunnit nomineras till Dezeen Awards i kategorin ”sustainable design”. Ett gäng designkunniga miljökämpar värda att hålla ett öga på, med andra ord. Se mer av dem och deras projekt här!

Annons

En inredning

Vardagsrum med 70-talskänsla I Canyon House av Studio Hagen Hall
Kök med träpanel i Canyon House av Studio Hagen hall
Badrum i Canyon House av Studio Hagen Hall
Foto: Mariell Lind Hansen

Ett hörn av norra London har förvandlats till sjuttiotalets Laurel Canyon i händerna på arkitekten och designern Louis Hagen Hall. Inspirerad av paret Eames ikoniska hus och arkitekten John Lautners modernistiska villor, har Studio Hagen Hall och husägarna inte skytt träpaneler, plysch och brända toner utan omfamnat sjuttiotalsattributen för att skapa en social och kaliforniskt avslappnad atmosfär. Vi, som eviga suckers för amerikansk västkustestetik, kan inte annat än jubla. Se mer av Canyon House här!


En pryl

Pläd från Layereds samarbete med Klippan Yllefabrik
Pläd från Layered x Klippan

Mattvarumärket Layered har expanderat verksamheten och lanserade nyligen en serie plädar i samarbete med Klippan. Var du exempelvis en av de som härom året föll pladask för mattföretagets färgglada samarbetet med Poppy Kalas men redan hade fullt på alla golv (eller inte 10 000 kr till övers på kontot) har du nu en ny chans att njuta av mönstren i soffan istället.


Ett Instagramkonto

Sovrum i fritidshus ritat av Studio He
Detalj från bygget av Studio He's fritidshus
Fritidshus ritat av Studio He

För oss som inte kan få nog av att följa husbyggen – på Instagramkontot @studiohe_ delar arkitekten Xiao He med sig av uppdateringar från bygget av sitt privata fritidshus såväl som tankar kring arkitektur i stort. Med en konstruktion som för tankarna till nordisk modernism och influenser från traditionella, kinesiska paviljonger är vi mer än spända på att så småningom se slutresultatet. Tills dess njuter vi av att följa processen. Gör det du också – här!

Annons