Formfavoriter – färgmättade hotell och kök i pastell - By RUM
Annons
Design, Inredning

Formfavoriter – färgmättade hotell och kök i pastell

Mönstrade sidenscarfar, en hipp Pippi Långstrump och en designer som skapar färg- och mönstermagi. Det här inspireras vi av just nu.

Annons

En pryl

Annons

Vi blev i veckan uppmärksammade på det svenska företaget En Trasts vackra sidenscarfar och föll direkt – inte bara för dess tilltalande färger och mönster, väl värdiga en plats på väggen, utan också för att de värnar om såväl produkternas kvalitet som producenternas välmående och villkor. Snyggt och snällt är den bästa kombinationen!


En inredning

Hotel Les Deux Gares i Paris har man inte skytt färgburken, vilket vi älskar. Galet? Ja, men samtidigt näst intill omöjligt att inte bli glad av. Som en fransk film i technicolour! Att det dessutom är hajpade konstnären och inredningsdesignern Luke Edward Hall som står bakom den färgmättade interiören gör inte saken sämre.


Ett Instagramkonto

Ett av våra absoluta favoritkonton på Instagram är @swantjeundfrieda, tillhörande den grafiska designern Swantje Hinrichsen som lyckas fylla sitt hem med färg på ett alldeles underbart lekfullt sätt, utan att det för den delen känns lekstuga. Pasteller blandas med klara primärfärger till fulländad harmoni. Ja, lite som om Pippi Långstrump skulle ha blivit en hipp, tysk art director. Följ och inspireras!

Swantjes kök är en dröm! Nu kan vi inte sluta drömma om koboltblå kakelfogar. Foto: © Swantje Hinrichsen

En formgivare

Vi följer med stor spänning vad New York-baserade designern Alex Proba tar sig för. Inredningsdetaljer, möbler eller stora väggmålningar – någonting med sprudlande färger och pigga mönster blir det oavsett. Visste vi innan att vi ville simma runt i en pool med kollageliknande botten i rosa, lila och aprikos? Nej. Vill vi det nu? Utan tvekan. Unna dig att bläddra runt bland hennes olika projekt på studioproba.com – vi lovar att samtliga är fantastiska.

Annons