Formfavoriter – folklorelyx och somrig konst - By RUM
Annons
Design, Inredning

Formfavoriter – folklorelyx och somrig konst

För den här veckans dos av design- och inredningsinspiration vänder vi oss till konsten, modern snickarglädje och läcker mat inramad av pricksäker inredning.

Annons

Foto ovan: Matilda Levenborn

En formgivare

Bänken Clavem från Sloydlab
Lampan Allium från Sloydlab

Vad har snickarglädje och designmöbler gemensamt? En hel del, ska det visa sig när Matilda Hunyadi bakom Sloydlab står vid ritbordet. Under parollen ”folklorelyx” formger hon föremål där skandinaviskt designuttryck får frottera med allmogens formspråk på ett avskalat men charmant sätt. Till våra favoriter hör lampan Allium och bänken Clavem där perfekt balans mellan enkelhet och detaljrikedom infinner sig. Vi är nyfikna på vad Sloydlab hittar på här näst!

Annons

Ett Instagramkonto

Inredning i Gabriella Skogs kök
Mat och uppläggning av Gabriella Skog
Inredning hemma hos Gabriella Skog

Matgeniet Gabriella Skogs Instagramkonto @gabriellaskog må främst vara ett matkonto (och vilket matkonto sedan – hon är som tidigare nämnt ett geni), men vid sidan av läskande cocktails och inbjudande uppläggningar skymtar också en ganska otrolig känsla för inredning. Vet du inte vad du ska bjuda på till middag i helgen? Följ Gabriella. Vill du få inspiration till dukning och uppläggning? Följ Gabriella. Vill du se hur perfekt en klassiskt rutig gardin kan vara till en krämigt ljusgul köksvägg? Följ Gabriella!


En pryl

Konst ur kollektionen Art Bouquet från Wall of Art
Konstprint ur kollektionen Art Bouquet

Uttrycket ”konsten framför allt” må låta en smula pretentiöst, och det myntades då rakt inte med inredning i åtanke, men faktum är att få saker gör så mycket för ett rum som ett väl utvalt konstverk. Kollektionen Art Bouquet från Wall of Art är en hyllning till sommaren, och är det något vi vill fylla våra hem med just nu så är det sommar, sol, blommor och en varm bris eller två. Vi låter konstnärerna bakom Art Bouquet hjälpa oss på traven.


En inredning

Inredning i Radnors showroom I New York

För några månader sedan slog designföretaget Radnor upp dörrarna till sitt nya showroom i New York. Bakom inredning och urval står Elizabeth Roberts från Elizabeth Roberts Architects, som tillsammans med det kreativa teamet på Radnor har fyllt ett helt våningsplan med samtida konst och design från väl utvalda formgivare och konstnärer. Den luftiga men hemtrevliga interiören ger upphov till en hel del inredningsinspiration som får designhjärnan att snurra.

Sovrumsinredning i Radnors nya showroom
Foto: Matthew Williams
Annons