Formfavoriter – från Danmark till Los Angeles - By RUM
Annons
Design, Inredning

Formfavoriter – från Danmark till Los Angeles

Under veckan har vi blickat tvärs över Atlanten för design- och inredningsinspiration, men även ägnat våra danska grannar lite uppmärksamhet. Arts & Crafts-hus i Los Angeles och lekfullt i Montreal – det här är våra formfavoriter just nu!

Annons

Omslagsfoto: John Daniel Powers

En formgivare

Los Angeles-baserade konstnären och formgivaren K’era Morgan skapar konst och textilprodukter under det egna varumärket K-apostrophe. Vi föll särskilt för hennes plädar och väggbonader som, bokstavligen, är konstverk transformerade till heminredning – K’era arbetar med några av USA:s få kvarvarande spinnerier för att överföra sin konst till textilierna. Inspirationen kommer från textila traditioner runt om hela världen, och materialen är naturliga och etiskt framställda. Hatten av för K’era!


Ett Instagramkonto

I Montreal huserar Lauren MacLean som i sitt hem och på sitt Instagramkonto @livingbylo lyckas skapa en underbar mix av klassiskt och lekfullt. Lite Paris möter Köpenhamn. Fast i Kanada. Det är pråliga stuckaturer som backdrop till formstarka möbler och små pastelliga detaljer. Älskvärt! En kul bonus är att se hur mycket skandinavisk design som letat sig ”across the pond” – från svenska konstnären Anna Mörner till danska Muuto och Hay. Följ för en stor dos inredningsinspiration.

Annons

En inredning

Och på tal om inredningsinspiration – när vi såg Summit House i Los Angeles med interiör av designern Patrick Bernatz tappade vi nästan hakan. Eller snarare hela huvudet. Vi vill flytta rakt in i detta oklanderligt inredda Arts & Crafts-hus – omgående! Från färg- och materialvalen och de platsbyggda lösningarna till hur Los Angeles-solen lägger sig som ett drömskt filter över hela kalaset. Här finns inget mer att önska. Här kan du se mer av projektet.

Foto: John Daniel Powers

En pryl

Vi kan knappast vara de enda som under veckan börjat förnimma vårkänslor? Plusgrader har dominerat, solen har (åtminstone stundvis) skinit, och då vandrar tankarna givetvis till vårens och sommarens utehäng. Detta utehäng får mer än gärna äga rum i Ferm Livings Desert Chair, som denna säsong lanseras i ny färgställning. Med sina brända toner och minimalistiska former är den, och kanske ett glas kall dryck i handen, allt vi önskar i vårsolen.

Annons