Formfavoriter – glada vaser & mexikanska strandhotell - By RUM
Annons
Design, Inredning

Formfavoriter – glada vaser & mexikanska strandhotell

Vi vänder oss till ett mexikansk strandhotell, djupröda nyanser och leende vaser för den här veckans design- och inredningsinspiration. Det här är våra formfavoriter just nu!

Annons

Omslagsfoto: Mikael Lundblad

En inredning

En ljust blågrön nyans mot djuprött kakel och lampornas gula glas – mums!
Inspiration för uteplatsen (med något färre solstolar, kanske).

Ett svenskt hem har på pappret inte mycket gemensamt med ett mexikanskt strandhotell, men vi vill hävda att det ändå finns en hel del inredningsinspiration att hämta från nyöppnade hotellet Baja Club i La Paz, Mexiko. Inte minst i färgkombinationerna, men även materialvalen får huvudet att snurra av tankar på mörkt varmt trä i kombination med blankt djuprött kakel. Arkitekt- och designstudiorna Max von Werz Arquitectos och Jaune Architecture har gjort ett gediget jobb med att skapa en avslappnad men stilsäker atmosfär. Och lite semestervibbar kan ju aldrig skada, särskilt inte under en blek marsdag.


Ett Instagramkonto

inredning hos saramargaretah

Det vilar något närmast poetiskt över Sara Margareta Hellmans Instagramkonto @saramargaretah – det är liksom mörkt och moody men samtidigt varmt och välkomnande. Hemtrevligt. Hon har också fått oss att drömma om färgkombinationen varm beige och djuprött. Visste inte du heller att en klassiskt rödrutig duk är den perfekta inredningsdetaljen? Följ Sara så vet du snart!


En pryl

Är vi suckers för en glad och skulptural vas? Onekligen. Och hur vet vi då att Two Flower Vase av Marthe Elise Stramrud är glad? Den ler ju! Med sin nätta form och akvarellika glasyr är den allt vi, och våra vårblommor, vill ha just nu. Finns i flera färgställningar via The Ode To.

Foto: Mikael Lundblad
Annons

En formgivare

Bord ur kollektionen Artefacts. Foto: Mathilda Werngren
Tallrikar som håller maten på plats. Ur kollektionen Artefacts. Foto: Mathilda Werngren

Vi följer med förtjusning vad Straight Design Studio tar sig för. Under designveckan i februari fick vi via deras Instagramkonto hänga med på det här mattexperimentet, och nu har de lanserat sin egenproducerade, limiterade kollektion möbler och inredningsföremål – Artefacts. Det är skulpturalt och industriellt utan att för den delen kännas hårt och svårtillgängligt (det mest svårtillgängliga skulle i så fall vara priset, men så är objekten också handgjorda och hela produktionskedjan i regi av Straight Design Studio själva). Har du missat denna pigga designduo rekommenderar vi varmt att botanisera bland resten av deras verk här!

Straight Design Studios ljusstakar med det befriande självironiska namnet Pile of Shit.
Annons