Formfavoriter – godisglas och stilsäkra danskar - By RUM
Annons
Design, Inredning

Formfavoriter – godisglas och stilsäkra danskar

För veckans dos av design- och inredningsinspiration vänder vi oss till våra grannar i syd – de alltid lika stilsäkra danskarna. Som väntat blir det mycket färg och lekfulla former, men givetvis på skandinaviskt sofistikerat vis.

Annons

Omslagsfoto: Norm Architects

Ett Instagramkonto

En flört med Bauhaus och skandinavisk funkis vilar över Michael Dansks Instagramkonto @michaeldansk, och vilka är vi att motstå en flört med Bauhaus? Hans sätt att inreda, och presentera, är precist och knivskarpt – de många färginslagen är liksom tämjda och utplacerade precis där de behövs för att skapa inredningsmagi. Märks det att vi är hänförda av Michaels bildflöde? Följ, och bli det du också!

Annons

En formgivare

Foto: Maja Karen Hansen

Få kan väl ha missat Helle Mardahl vid det här laget. Det danska designundret som förvandlar glas till läskande små inredningskarameller som det knappt går att få nog av. Med läckra pasteller och lekfulla former har hon tagit såväl internet som inredningsvärlden med storm. Det är som att det finns en särskild Helle Mardahl-värld, och vi vill gärna leva i den. Den ser så glad ut. Och visst är det underbart när design också blir eskapism? Här kan du också fly bort en stund.


En pryl

Det råder inte brist på böljande linjer och fria former i inredningsvärlden just nu. Man skulle nästan kunna tro att vi börjat tröttna på alla dessa lekfulla objekt i bjärta färger. Är vi inte vuxna? Nja, i teorin kanske. Hur det än är med den saken så lyckas den danska designern Matias Møllenbach hitta den perfekta balansen mellan avskalat och fantasifullt i sin tekanna Bincho. Den är skandinaviskt sofistikerad, men med glimten i ögat. Lite som dansk design är mest.


En inredning

Desto mer avskalat och vuxet blir det hos Norm Architects och deras projekt PH House II. De danska stjärnarkitekterna och formgivarna har skapat en återhållsam men varm interiör med naturnära färgskala och gedigna material. De platsbyggda förvaringslösningarna i ek är enkla men geniala. Vi skulle heller inte tacka nej till att utföra vår morgonrutin i det vackra badrummet. Här kan du se mer av inredningen.

Annons