Formfavoriter – höstens texturer & smakrika hemligheter - By RUM
Annons
Design, Inredning

Formfavoriter – höstens texturer & smakrika hemligheter

En villa inspirerad av hösten, hemligheter som avslöjas och ett stycke skandinavisk-amerikansk designhistoria förser oss med veckans design- och inredningsinspiration.

Annons

Foto ovan: Ben Hosking

En inredning

Inredning i sovrummet i Kyneton House av Edition Office
Platsbyggd bänk som hemmakontor i Kyneton House av Edition Office
Exteriör och vardagsrum i Kyneton House
Platsbyggd bänk i Kyneton House
Foto: Ben Hosking

Vad är det med en platsbyggd bänk som gör oss alldeles knäsvaga? De rena linjerna? Beslutsamheten i att här ska det vara en bänk och så är det med det? Inget velande! Hur som helst så huserar australiensiska villan Kyneton House, ritad av arkitektkontoret Edition Office, flera stycken av dem. Så redan där är vi ju sålda. Men låt oss inte fastna med rumpan på bänken, för Kyneton House bjuder på så många fler saker att förälska sig i. Som faktumet att dess ägare själva beskriver att de befinner sig på ålderns höst, och att huset därför är ritat för att spegla sina invånare genom höstens ljus, färger och texturer. Se mer av projektet här!


En utställning

Annons för SAS från 1950
Lampan Gräshoppa av Greta Magnusson Grossman

Nu ska vi gå på museum och nörda ner oss! Destinationen är Nationalmuseum i Stockholm och ämnet är designrelationen mellan Skandinavien och USA i utställningen Scandinavian Design & USA. Hundra år av skandinavisk-amerikansk design och hur den har påverkat kulturen och samhället på båda sidor av Atlanten presenteras. Och vilka är vi att tacka nej till att dyka ner i ett stycke designhistoria i en av Stockholms vackraste byggnader? Utställningen pågår fram till 9 januari 2022.

Annons

En pryl

Servisen Secret Sands av Carina Seth Andersson

Det mesta som formgivaren Carina Seth Andersson tar sig an blir ren poesi, och den lilla keramikserien Sand Secrets för Design House Stockholm är inget undantag. Serien är en utökning av servisen Sand som togs fram för restaurangen på Nationalmuseum (ser ni hur vi knöt ihop säcken där?), och tanken med kärlen och kannorna är att både dölja och avslöja de doft- och smakrika hemligheter som gömmer sig där i. Tekannan vill vi ösa ur under många höstar framöver.

Annons