Formfavoriter – kontorsdrömmar och färginspiration - By RUM
Annons
Arkitektur, Inredning

Formfavoriter – kontorsdrömmar och färginspiration

Veckans design- och inredningsinspiration hämtar vi från sällsynt snygga kontorslokaler, somriga detaljer och ett Instagramkonto som piggar upp med färg och form.

Annons

Foto ovan: Anson Smart

En inredning

Köket i inspirerande Alexander House
Inredningsinspiration på Alexander & Co's kontor
Inredning i Alexander House av Alexander & Co
Kombinerat kontor och showroom i Alexander House
Foto: Anson Smart
Styling: Claire Delmar

Vissa kontor är helt enkelt lite trevligare än andra. Och är man ett arkitektkontor finns väl knappast en bättre plats att ta emot kunder på än mitt i ett av sina egna alster? Den australiensiska arkitektbyrån Alexander & Co ritade därför Alexander House som ett kombinerat kontor och showroom, men också som ett laboratorium där de kan utforska frågor kring hållbarhet och miljöpåverkan inom arkitektbranschen – ja, till och med de boxarna bockar dessa sällsynt snygga kontorslokaler av. Se mer av den inspirerande inredningen och arkitekturen här!


En pryl

Bordsunderlägg från Sensi Studio
Linneservett från Sensi Studio

Ännu är sommaren faktiskt inte över – tur för oss, då kan vi utan att någon höjer på ögonbrynen fortfarande duka med de festliga bordsdetaljerna från Sensi Studio. För visst är det svårt att bli annat än glad av piggt rosa linneservetter broderade med palmer?


Ett Instagramkonto

Färgfylld inredning hemma hos Elena Ramirez
Klarblått och pasteller hos Elena Ramirez
Varma pasteller hemma hos Elena Ramirez

Att klicka in på Stockholmsbaserade inredningsarkitekten Elena Ramirez Instagramkonto är som att ge sig själv en välbehövlig energiinjektion. I hennes eget hem får klarblått lattja runt med varma pasteller, lekfulla mönster och detaljer som triggar upptäckarsinnet – vi vill gå runt och känna, undersöka och, inte minst, inspireras. Enligt Elena själv är inredningen a work in progress, och vi är mycket nyfikna på att se hur hennes färgfyllda värld växer fram. Följ utvecklingen du också på @elena_ramirez!

Annons