Formfavoriter – krispiga flöden och färgstarka kök - By RUM
Annons
Design, Inredning

Formfavoriter – krispiga flöden och färgstarka kök

En lägenhet i Warszawa, ett färgstarkt kök signerat Muller van Severen, design som gör gott och ett krispigt Instagramflöde står för veckans design- och inredningsinspiration.

Annons

Omslagsfoto: Reform Cph

Ett Instagramkonto

Att ha ett snyggt inrett hem är en sak. Att fånga det snyggt på bild en annan. Linnea Paulsson Neppelberg lyckas med båda på sitt Instagramkonto @linnea.paulsson.neppelberg. Flödet är enkelt och krispigt utan att bli kalt och hårt. Det är exakta vinklar på ett sätt man själv aldrig lyckas fånga något med sin vinda Iphonekamera. Följ och njut av detta väl avvägda ögongodis!


En inredning

Vi trillade över polska designstudion Colombe och kunde inte sluta bläddra igenom inredningsprojekt efter inredningsprojekt. De var alla otroliga. Men ett av deras senaste, en lägenhet i stadsdelen Rozbrat i Warszawa, fångade särskilt vår uppmärksamhet. Ifall någon skulle ha missat vår hang-up på rött (bevis A och bevis B) cementeras den för gott här. En ny hang-up på tapetserade garderober kan även adderas till listan. Vi råder er starkt att utforska samtliga Colombes projekt vidare – det gör ni här!

Annons

En formgivare

Foto: Åsa Liffner

Designduon Normal Object Factory består av keramikern Alexandra Nilasdotter och glasformgivaren Liu Chien-Kuang som från sin ateljé i Gustavsberg skapar enkla men vackra ting i glas och keramik. Utöver förträffligheten i formerna använder de dessutom sin design för att lyfta viktiga frågor och stödja behjärtansvärda ändamål. Design kan nämligen handla om allt från Majblomman till menskoppar i Nepal. Kolla in deras design här!

Annons

En pryl

Är ett kök en pryl? Kanske inte, men när vi såg Muller van Severens färgstarka kök Match för Reform Cph kunde vi inte inte dela med oss. Luckorna är tillverkade i, det i inredningssammanhang okonventionella, materialet HDPE (High-density Polyethylene), och har parats ihop med en bänkskiva i marmor. För den som är sugen på ett eget, färgsprakande Muller van Severen-kök finns luckorna i sex olika nyanser som kan mixas och matchas med varandra. Om man skulle renovera köket ändå …?

Annons