Formfavoriter – loppisfynd och skulpturala möbler - By RUM
Annons
Design, Inredning

Formfavoriter – loppisfynd och skulpturala möbler

Loppisfyndade stilleben, en fransk designduo, mönstrade klinkergolv och en puffig säng ger oss veckans dos av design- och inredningsinspiration.

Annons

Omslagsfoto: François Coquerel

En formgivare

Soffa ur kollektionen 3rd Collection av designstudion Haos

Visa oss en skulptural möbel och sannolikheten är stor att vi kommer älska den. Visa oss en designduo som designat ett helt gäng skulpturala möbler och vi måste givetvis dela med oss av den glada upptäckten. Franska designstudion Haos består av Sophie Gelinet och Cedric Gepner, som enligt egen utsago strävar efter att designa skulpturala former med förfinade och minimalistiska linjer. Vi vågar påstå att de lyckats. Se mer av deras formgivning här!

Skulpturala möbler ur kollektionen 3rd Collection av Studio Haos
Foto: François Coquerel

En pryl

Puffig säng av Faye Toogood för Birkenstock
Badhandduk och sidenscarf av Faye Toogood för Birkenstock

Puffiga dunjackor har redan dominerat modescenen i ett par år, och vem är mer lämpad att ta fenomenet till inredningsvärlden (och sovrummet!) än drottningen av puffigt – Faye Toogood? Är det helt logiskt att det är tillsammans med skoföretaget tillika toffellegendarerna Birkenstock hon tagit fram en stoppad sängstomme? Nej, men vi älskar det ändå. Blir man förtjust i samarbetet men vill ha något mindre skrymmande är den snyggt mönstrade badhandduken eller sidenscarfen heta kandidater.

Annons

Ett Instagramkonto

Stilleben med loppisfynd  av minafinafynd
Loppisfyndad inredning hemma hos minafinafynd

Kajsa som driver Instagramkontot @minafinafynd har ett alldeles särskilt öga för, ja, fina fynd. I vackra stilleben och stämningsfulla ögonblicksbilder från sitt hem får hon det här med loppisfyndande att verka så enkelt, och oss att vilja rusa iväg till närmsta föreningsloppis. Vi vill bo inuti Kajsas bilder och äta läckra bakverk från hennes fyndade fat! Följ för loppis- och inredningsinspiration i massor.


En inredning

Hotellrum på nya boutiquehotellet Concepcio by Nobis
Mönstrat klinkergolv i hotellrum på nya boutiquehotellet Concepcio by Nobis

Vi har fått smygkika på ett av rummen i Nobis nya satsning på Palma de Mallorca, boutiquehotellet Concepció by Nobis. Detaljen som uppenbart stjäl showen är det mönstrade klinkergolvet. Vilket golv! Att hotellet dessutom är beläget i en byggnad från 1500-talet och att arkitekterna på Wingårdhs är inblandade gör oss inte mindre taggade på att se mer av hotellet när det slår upp dörrarna i juni. Tills dess fortsätter vi att drömma om golvet.

Annons