Formfavoriter – Medelhavskänsla och mattkonstverk - By RUM
Annons
Design, Inredning

Formfavoriter – Medelhavskänsla och mattkonstverk

Den här veckans design- och inredningsinspiration hämtar vi från semesterparadis vid Medelhavet, gulligt bulliga former och mattor som är som konstverk.

Annons

Omslagsfoto: Karel Balas

En pryl

Mattföretaget Nordic Knots har släppt sin andra upplaga av konceptet Art on Rugs tillsammans med danska konstnären Carsten Beck Nielsen. Och vilka konstverk! Lyckligt är det golv som får prydas av mattan Untitled 2. Handvävd är den dessutom. Vi är, som ni hör, sålda.

Annons

En formgivare

Brittiska designern Faye Toogood briljerar nästan jämt. Mest välkänd är kanske hennes urgulliga stol Roly-Poly, men nyligen hyllades hon även för fåtöljen Puffy Lounge Chair som hon designat för svenska möbelföretaget Hem. Nu lanserar hon sin egen kollektion keramik och plädar, och de karaktäristiskt bulliga, Faye Toogood-ska formerna sitter. Ja herregud, det är too good! Spana in mer av hennes arbete här.


En inredning

Menorca experimental bedroom
Foto: Karel Balas

När vintern plötsligt rasar igen och vi har levt ett helt år med en pandemi behöver vi kanske mer än någonsin drömma oss bort till Medelhavet. Tidigare i veckan befann vi oss, mentalt, på ett strandhotell i Grekland, men nu riktar vi istället blicken mot Menorca och hotellet Menorca Experimental. Kanske känner du igen de välvda formerna och den uttrycksfulla färgpaletten från det här hotellet som vi skrivit om tidigare? Inte konstigt, det är både samma ägare och designer som ligger bakom hotellen. Inredningsdesignern Dorothée Meilichzon har med sin särpräglade stil skapat ett semesterparadis på den spanska ön. Ett semesterparadis för designälskare. Inredningen har ett par år på nacken nu men är fortfarande lika inspirerande.

Annons

Ett Instagramkonto

Annons

Att fynd fortfarande kan göras på loppis och att man varken behöver enorma ytor eller summor pengar för att ha det fint omkring sig visar Linn Hagberg på hennes Instagramkonto @linnhagberg. Hemifrån sitt flickrum visar Linn upp vackert inredda hörn, nyfunna loppisfynd och DIY-projekt. Inredningsinspiration blandas med personliga funderingar på ett ärligt och öppenhjärtigt sätt, vilket vi uppskattar mycket. In och följ Linn!

Annons