Formfavoriter – modernistisk villa & drömsk keramik - By RUM
Annons
Design, Inredning

Formfavoriter – modernistisk villa & drömsk keramik

En modernistisk villa i Australien, en designutställning i Göteborg och ett Instagramkonto fyllt med drömsk keramik står för veckans design- och inredningsinspiration.

Annons

Foto ovan: Damian Bennet

Ett Instagramkonto

Vardagsrum hemma hos Josefina Feurst
Matplats hemma hos Josefina Feurst
Keramik av Josefina Feurst

Josefina Feurst gör drömsk keramik, ofta prydd av snäckor och andra ljuvliga små smycken. Bara det vore anledning nog att följa henne på Instagramkontot @josefinafeurst, men så råkar hon också ha ett helt underbart inrett hem som gör att vi vill flytta in i varenda bild som delas. Att hon dessutom har en cool nakenkatt och då och då delar recept på urtjusiga cocktails är ytterligare bonusar. Givetvis borde du följa Josefina omedelbart!


En utställning

Verk av Andreas Wallroth ur utställningen Hotmix #2 The Modern Dwelling
Verk av Andreas Wallroth
Verk av Anja Fredell ur utställningen Hotmix #2 The Modern Dwelling
Verk av Anja Fredell
Verk av David Bramham ur utställningen Hotmix #2 The Modern Dwelling
Verk av David Bramham

Det relativt nystartade, Göteborgsbaserade designkollektivet Studio Bossa och deras utställningskoncept Hotmix är ett initiativ helt i vår smak. Kollektivet arbetar främst med möbeldesign, inredningsarkitektur och konstnärliga uppdrag, och har utvecklat Hotmix som en plattform där de själva och andra inbjudna formgivare kan visa upp objekt som rör sig i gränslandet mellan konst, design och hantverk. Låter det inte underbart, så säg. Just nu pågår utställningen Hotmix #2 – The Modern Dwelling på Kungsgatan 28 i Göteborg. Skynda dit innan 9 maj!

Annons

En inredning

Köket i Wahroonga House
Vardagsrum i den modernistiska villan Wahroonga House
Badrum i australiensiska Wahroonga House
Foto: Damian Bennet

Med influenser från modernistisk arkitektur, avslappnad Palm Springs-atmosfär och den omgivande bushen har australiensiska designstudion Tom Mark Henry inrett Wahroonga House till en fullträff. Interiören domineras av jordnära nyanser i skogsgrönt, dimgrönt, gyllenbrunt och rostrött men lyfts från standardfunkis till lekfullt tack vare de många välvda linjerna och en lek med färg- och materialkombinationer. Dags att flytta till Australien, månne …? Spana in resten av inredningen här!

Annons

En pryl

Porslinskollektionen Fest från Serax
Tallrikar, skålar och koppar ur kollektionen Feast från Serax

Är det något vi verkligen saknar just nu så är det bullriga middagar med alla vi känner. In sveper Serax med kollektionen Feast som förkroppsligar alla våra middagsdrömmar – färger, former och glädje! Porslinskollektionen är framtagen i samarbete med den brittisk-israeliske kocken Yotam Ottolenghi och konstnären och illustratören Ivo Bisignano och kommer finnas till försäljning lagom till försommarens alla festligheter (mer exakt i slutet av maj/början av juni). Välkomna till bords!

Annons