Formfavoriter – naturliga material och varma färgskalor - By RUM
Annons
Design, Inredning

Formfavoriter – naturliga material och varma färgskalor

Den här veckan hänförs vi av smakfulla secondhandfynd, en lekfull lampa och råa naturmaterial.

Annons

Ett Instagramkonto

Annons

Malin bakom Instagramkontot @sakletarhem har inte bara skapat ett vackert flöde i varm och behaglig färgskala, hon visar också upp utmärkta exempel på hur man kan inreda med mestadels loppis- och secondhandfynd utan att hemmet för den delen behöver likna ett antikvariat (om det nu fortfarande finns de som lever kvar i den föreställningen). Snyggt, smakfullt och personligt – helt i tiden, och vi älskar det. Följ du med!


En inredning

Foto: Nacho Uribe Salazar
Foto: Nacho Uribe Salazar
Annons

Kärnan i projekten hos arkitektur- och designstudion Lorna de Santos är naturliga och råa material. Till förra årets Casa Decor-mässa i Madrid gjorde de en rumsinstallation som vi vill befinna oss inuti – konstant. Trots det vilsamma helhetsintrycket finns här så många spännande detaljer att vi knappt vet vart vi ska titta – från den lilla brasan som försiktigt tittar fram ur väggen, till den råa trähyllan (barken är kvar!) och den utbyggda fönsterkarmens rundade former. Små saker som gör oss lyckliga!

Foto: Nacho Uribe Salazar

En formgivare

Emma Olbers inredning i Gamla biblioteket på Nationalmuseum i Stockholm. Foto: Andy Liffner
Fåtöljen Hanna för Ire Möbel.
Annons

Den här veckan har vi fokuserat lite extra på naturmaterial här på By Rum, och när man tänker på naturmaterial är det nästan omöjligt att inte tänka på Emma Olbers. Med ledord som hållbarhet och långa livscykler har hon skapat möbler och detaljer för skandinaviska företag som alla förknippas med kvalitet och gedigen design. Vi är särskilt förtjusta i fåtöljen Emma som hon för några år sedan ritade för Ire Möbel, och givetvis inredningen i Gamla biblioteket på Nationalmuseum i Stockholm dit vi längtar efter att kunna gå för att bara njuta av den vackra interiören igen.

Annons

En pryl

Vi föll för de enkla men lekfulla formerna hos lilla lampan Pepa, formgiven av Francesco Faccin för Astep. Inspirationen kom från en pepparkvarn, och precis som hos sin förebild kommer mer ljus ur lampan när man vrider dess överdel. Festligt!

Annons