Formfavoriter – opretentiös konst och potatischips - By RUM
Annons
Design, Inredning

Formfavoriter – opretentiös konst och potatischips

Veckans dos av design- och inredningsinspiration hämtar vi från en konstfylld men opretentiös inredning, skulpturer läskande som bakverk och ett enormt potatischips.

Annons

Foto ovan: Prue Ruscoe

En inredning

Inredning av YSG Studio i Sydney
Konstfyllt men opretentiöst inrett av YSG Studio
En gammal butikslokal omgjord till hemtrevligt inredd familjebostad av YSG Studio
Matplats i inredning av YSG Studio
Foto: Prue Ruscoe

Ljust men varmt, konstfyllt men opretentiöst, färgstarkt men lågmält. Att inredningen i Sydney-designstudion YSG Studios projekt Soft Serve är full av spännande motsättningar är egentligen inte så konstigt – den hemtrevliga familjebostaden var från början en kal och ganska opraktisk gammal butikslokal. En motsättning om något. Kalt och opraktiskt är dock så långt man kan komma från vad som i dag ryms på de tre våningsplanen. Vackra material, finstämda färgkombinationer och spännande former gör hemmet till en solklar formfavorit. Se mer av den inspirerande inredningen här!


En pryl

Med hösten kommer hemmakvällarna och vad passar då bättre än ett fat format som ett enormt potatischips? Menar det. Wave Tray är designat av den Milanobaserade designduon Cara / Davide för danska Muuto och vore mycket välkommet hem till oss på lite fashionabelt fredagsmys.

Fatet Wave Ray från Muuto ser ut som ett enormt potatischips

En formgivare

Bord av Elyse Graham Studio
Vaser av Elyse Graham Studio

Oavsett om det rör sig om en liten vas eller ett helt soffbord kan vi inte sluta hänföras av den amerikanska designstudion Elyse Graham Studios geometriska mönster. Det är lite som att Memphisgruppen har tolkat art déco och landat i ett abstrakt och färgsprakande underland. Oemotståndligt, som ni hör! Se mer av Elyse Graham Studios design här.


En utställning

Som majestätiska bakverk reser sig Erika Emeréns keramikskulpturer i utställningslokalen på Västmannagatan 47 i Stockholm. Inte så konstigt kanske, leran är trots allt utspritsad med tårtsprits och sedan glaserad i läskande pastellrosa, lila och ljusblått. Som sällskap har de fått några av Emeréns senare, textila verk, och tillsammans bildar de en visuell godisbutik. Utställningen pågår fram till 9 oktober – missa inte!

Utställning med Erika Emeréns skulpturer
Annons