Formfavoriter – pampig villa och tuggummirosa soffa - By RUM
Annons
Design, Inredning

Formfavoriter – pampig villa och tuggummirosa soffa

I veckans jakt på design- och inredningsinspiration har vi nosat upp tidlösa interiörer, en pampig villa i Lettland och en tuggummirosa soffa.

Annons

Foto ovan: Mikhail Loskutov

En inredning

Kök i Villa Jurmala
Inredningsinspiration i form av vackert golv i Villa Jurmala
Elegant badrum i Villa Jurmala
Foto: Mikhail Loskutov

Ordet pampigt kommer för oss när vi ser den Rigabaserade designstudion Agnes Rudzites inredning av en privat bostad i den lettiska kurorten Jurmala. Inte pampigt på ett svulstigt sätt, utan lite lågmält. Mustiga men subtila färger. Exklusiva material som förgyller utan att skryta. Lekfullt och samtida men med klassisk elegans. Är det en interiör full av på pappret omöjliga motsättningar? Ja. Funkar det utmärkt ändå? Ja. Se mer av inredningen och Agnes Rudzites andra projekt här.


Ett Instagramkonto

Bokhylla hemma hos Rachel Emilia
Soffmys hos @rachelemilia

Finstämt och ombonat i behaglig färgskala, säger vi om vi ska ge oss på att beskriva Instagramkontot @rachelemilia med några få ord. Rachels inredning är ett utmärkt exempel på hur tidlösa möbler och hantverksdetaljer med mycket karaktär och personlighet bildar en underbart hemtrevlig (och hållbar!) mix. Föredömligt! Vi är också mycket nyfikna på hennes kommande projekt @merde.selection – värt att hålla ögonen på!

Kök och matplats hemma hos Rachel

En formgivare

Randiga handdukar i klara färger från Dusen Dusen
Kudde formgiven av Ellen Van Dusen för Dusen Dusen

Nu blir det färg och mönster! För är det någon formgivare som är starkt förknippad med just klara färger och geometriska mönster är det Ellen Van Dusen och hennes livsstilsvarumärke Dusen Dusen. Tankarna vandrar till självaste Memphisgruppen, som man kan gissa att Van Dusen inspirerats en smula av. Ränder och rutor i fantastiska kombinationer av pasteller och klara primärfärger. Lycka infinner sig!


En pryl

Tuggummirosa soffan Superonda Special Sofa Pois från Poltronova

Aldrig har en soffa kanaliserat barndomens Barbiehus som Superonda Special Sofa Pois från italienska Poltronova. Soffan formgavs 2017 av Cristina & Massimo Morozzi som en hyllning till den 50 år äldre föregångaren, Superonda Sofa, i sin tur formgiven av designstudion Archizoom. Denna tuggummirosa yngling ligger må hända något utanför budget med en prislapp på dryga 75 000 kronor (och skulle i ärlighetens namn inte heller vara helt lätt att integrera med hemmets övriga inredning), men vi blir lite glada bara av att veta om att den existerar.

Annons