Formfavoriter – parisisk art déco och historisk design - By RUM
Annons
Design, Inredning

Formfavoriter – parisisk art déco och historisk design

Veckans dos av design- och inredningsinspiration hämtar vi från en parisisk art déco-våning, uppdaterade 70-talsnyanser och historiska designreferenser.

Annons

Omslagsfoto: Lucas Madani

En formgivare

Marmorbord av formgivaren Nick Ross

Skotsksvenska formgivaren Nick Ross skapar enkla men skulpturala möbler och objekt med avstamp i historien. Vem visste att gamla texter från romarriket kunde se så snygga ut, eller att marmorgolvet i Pantheon skulle komma att ge upphov till sidobord med sällsynt nutida karaktär? Där, någonstans mellan historieboken och de avskalade men tydliga formerna, förälskar vi oss i Nick Ross design.

Stolen Arcade av formgivaren Nick Ross

Ett Instagramkonto

Inredning av stylisten Elin Odnegård
Kök hemma hos stylisten Elin Odnegård
Ljuslila garderober hemma hos Elin Odnegård

Plotter tycks inte vara Elin Odnegårds melodi. Släta ytor i uppdaterad 70-talsfärgskala är det däremot, och det tackar vi ödmjukast för. På hennes Instagramkonto @elinodnegard får vi inspireras av dova men spännande färgkombinationer i hemtrevlig men precis lagom avskalad miljö. Behöver vi ens nämna att hon jobbar som stylist? Följ för att frossa i en oemotståndlig kombination av ljuslila, honungsgult, brunt och rostrött!


En inredning

Inredning i parisisk våning inredd av designstudion Hauvette Madani
Matplats i parisisk våning inredd av Hauvette Madani

Vad händer när en parisisk designduo får gå loss i en etagevåning från 1930-talet? Ren inredningsmagi uppstår givetvis. Samantha Hauvette och Lucas Madani utgör designstudion Hauvette Madani, och har i lägenheten i Trocadéro i Paris skapat en underbart storslagen atmosfär där art déco möter modern livsstil. Det är vackra träpaneler, snirkligt gjutjärn, gräddvita accenter och geometriska detaljer i massor. Som sagt, underbart! Underbara är förresten samtliga av deras projekt, med en väl avvägd blandning mellan exklusivitet och en avslappnat tillbakalutad attityd. Kolla in dem alla här!

Art déco-detaljer i inredning av Hauvette Madani

En pryl

Spanska stolen i Børge Mogensens hus
Spanish dining chair av Børge Mogensen

Designklassiker är klassiker av en anledning, och ibland vill man bara ha ännu mer av dem. Som i fallet med Børge Mogensens ikoniska Spanska stolen, för ett tag sedan även lanserad som matstol av Fredericia Furniture. För kan man få för mycket av Spanska stolen? Högst tveksamt! Vi kan heller inte få för mycket av Fredericias fotografering från Mogensens eget hus. Overload av arkitektur- och inredningsinspiration hittar du här.

Annons