Formfavoriter – pastellarkitektur & inredning för andrum - By RUM
Annons
Arkitektur, Design, Inredning

Formfavoriter – pastellarkitektur & inredning för andrum

En pastellskimrande arkitektduo, förförande färgglada bord och personliga loppisstilleben står för veckans dos av design- och inredningsinspiration.

Annons

Foto ovan: Mikael Lundblad

Ett arkitektkontor

Maria Nilas huvudkontor inrett av Aska Architects
Pasteller i inredningen på Maria Nilas huvudkontor av Aska Architects
Inredning med influenser från Kuba av Aska Architects på kaféet Banacado
Pasteller i inredningen av Aska Architects
Interiördetalj från kaféet Banacado inrett av Aska Architects
Foto: Mikael Lundblad

Arkitektduon Polina Sandström och Madeleine Klingspor bakom Aska Architects har seglat upp som en pastellskimrande stjärna på design- och arkitekturhimlen. Deras kreativa interiör på hårvårdsföretaget Maria Nilas huvudkontor har blivit omskrivet både i Sverige och internationellt, och i deras senast färdigställda projekt, den filmiska inredningen på kaféet Banacado i Stockholm, har de förenat kubanska referenser med sitt eget karaktäristiska, smilbandsryckande formspråk. Vi kommer slaviskt följa vad de tar sig för härnäst.


Ett Instagramkonto

Loppisfynd i stilleben av Fredrika Palmstierna
Hemma hos Fredrika Palmstierna

Får vi lov att krypa upp med loppisfynd, klenoder och blommor i perfekt operfekta små stilleben fulla av värme och personlighet? Ja, inne på Fredrika Palmstiernas Instagramkonto @freddiepalmstierna får vi det, och det är vi mycket glada för. Det är hemtrevligt och varje pryl känns noggrant utvald och älskad – och det är väl allt man vill och önskar i ett hem? Fredrika skriver dessutom så fint och personligt om de små stunderna i hemmet och livet. Följ och inspireras!

Mat och stilleben av Fredrika Palmstierna

En pryl

Bordet Two-Colour I blått och rött av Muller van Severin för Hay
Bordet Two-Colour av Muller van Severen för Hay

I den uppsjö av nya prylar som varje säsong ser dagens ljus finns alltid en handfull som glimmar särskild förförande. Gladast hittills har samarbetet mellan Hay och den belgiska formgivarduon Muller van Severen gjort oss, främst med borden Two-Colour. De nätta borden i underbara färgkombinationer kan mycket väl vara allt vi någonsin drömt om. Och lite mer.


En inredning

Inredning för andrum på Hale andningscenter
Avskalad inredning av Studio Escapist på andningscentret Hale
Inredning på andningscentret Hale
Foto: Erik Lefvander

”En chans att andas in, andas ut” sjöng Per Gessle, men låt oss inte dröja oss kvar bland sommarplågorna utan istället andas vidare i den vackra interiören på Hale, ett andningscenter i centrala Stockholm. För inredningen står Studio Escapist, som har skapat en avskalad men ombonad miljö som i alla fall får oss att vilja ta ett djupt andetag av förundran. Ska vi betala för att andas vill vi ju göra det på ett snyggt ställe.

Annons