Formfavoriter – skånsk designoas & loppisinspiration - By RUM
Annons
Design, Inredning

Formfavoriter – skånsk designoas & loppisinspiration

Veckans dos av design- och inredningsinspiration hämtar vi från ett skånskt bed & breakfast, mönstrad keramik och ett Instagramkonto fyllt med loppisinspiration.

Annons

Foto ovan: Mike Karlsson Lundgren

Ett Instagramkonto

Stilleben med loppisfynd av ellellinor
Sovrum hos ellellinor
Hund på loppis hos ellellinor

Man kan aldrig få för mycket loppisinspiration! Att få kika på vilka guldklimpar som fiskats upp ute i andrahandsbutikerna och på marknader, och inspireras av de nya sammanhang de sedan får glänsa i. Någon som gör detta utmärkt är Ellinor bakom Instagramkontot @ellellinor. I hennes fina små stilleben kommer de nygamla prylarna till sin fulla rätt. Bonus på kontot är den gulliga hunden som verkar lika taggad på loppis som vi. Följ Ellinor innan du ger dig ut på nästa loppisrunda!


En formgivare

Randiga koppar av Studio Oyama

Vi älskar ju som bekant keramik. Och randig keramik? Ännu bättre! Masayoshi Oya, keramikern bakom Göteborgsbaserade Studio Oyama, förenar japanska och svenska designtraditioner för att skapa enkla former med desto mer lekfulla mönster. Stilrent men fullt med karaktär! Spana in Studio Oyamas många guldkorn för det dukade bordet här.

Tallrikar i keramik av Studio Oyama

En inredning

Designmöbler på TypeO Loft I Skåne
Kök i TypeO Loft
Badrum på TypeO Loft I Skåne
Foto: Mike Karlsson Lundgren

Avkoppling och inredningsinspiration i ett – designföretaget TypeOs enrums-bed and breakfast TypeO Loft är en designoas mitt på den skånska slätten. Varje liten del av inredningen är handplockad av Magnus Wittbjer och Micha van Dinther, den kreativa duon bakom Type O. Den naturnära färgskalan och de enkla men vackra designobjekten som fyller loftet får axlarna att sänkas ett gäng centimeter. Harmoni att inspireras av på semestern!


Ett konstverk

Konstverket "A Blues Night" av Joy Yamusangie

Konst och musik möts i Londonbaserade konstnären Joy Yamusangies verk A Blues Night, som just nu säljs via Absolut Art. Konstverket kommer nämligen med sin egen spellista. ”Jag har alltid musik spelandes i studion. Jag ville att (konstverken) skulle ses som i studion, med ljud och oljud, för att målningarna till fullo ska fyllas med känsla och leva upp” har Yamusangie sagt. Fint och kul!

Annons