Formfavoriter – slöjdade stolar och designoaser - By RUM
Annons
Design, Inredning

Formfavoriter – slöjdade stolar och designoaser

En slöjdande designtrio, polska designhotell och träffsäker vintageinredning förser oss med veckans dos av design- och inredningsinspiration.

Annons

Omslagsfoto: Studio Sløyd

En inredning

Polska hotellkedjan Puro har lyckats skapa små oaser av design och inspirerande inredning i ett flertal städer runt om i Polen. Senast ut är Puro Hotel Kraków Stare Miasto, inrett av Piotr Paradowski. Varje litet hörn är som en skattkista. Eller kanske en godispåse av läckra färgkombinationer och lekfulla detaljer. Kraków hamnade plötsligt lite högre upp på listan över alla ställen vi vill åka till när ni-vet-vad är över. Så länge inspireras vi av bilderna.


Ett Instagramkonto

Hatar ni designklassiker, naturmaterial, vintagefynd och en träffsäker jävla inredning? Titta bort nu. Vi för vår del älskar allt det där, så by default älskar vi också Elin Jensdotters Instagramkonto @longingforlennon. Det bjuder faktiskt på så många snygga vyer – utan att kännas stelt och opersonligt, mind you – att man lite undrar hur det ens är möjligt. Har det ännu inte framgått att vi tycker att du borde följa Elin? Följ och förundras! Så.


En pryl

Mästarna på hyllorBetonggruvan – har gjort det igen. Den lilla vägghyllan Parad är formgiven av Josefine Halfwordson, som också är grundare av Betonggruvan. ”Att fylla med det finaste du har” står det i pressreleasen. Hyllan själv blir utan tvekan en av de sakerna.


En formgivare

Experimentella stolar råder det ingen brist på hus Studio Sløyd. Här Corner chair.
Stol nummer tio ur projektet 10 weeks 10 chairs.
Möbler ur kollektionen Furuhelvete.

Vi ska inte säga att namnet på designen är lika viktigt som designen i sig. Men visst kan ett kul, smart eller rent av helknäppt namn ändå förhöja upplevelsen av ett objekt? Som när en norsk designtrio som en hyllning till skolslöjden kallar sig Studio Sløyd, designar en kollektion furumöbler och döper den till Furuhelvete. Kul! Och snyggt! Särskilt förtjusta blev vi också i deras projekt 10 weeks 10 chairs. Så mycket kreativitet och knäpphet går helt enkelt inte att värja sig mot. Kolla in Studio Sløyd här!

Annons