Formfavoriter – soldränkt inredning & renoveringsprojekt - By RUM
Annons
Design, Inredning

Formfavoriter – soldränkt inredning & renoveringsprojekt

För veckans dos av design- och inredningsinspiration vänder vi oss till soldränkta interiörer i Los Angeles och Marrakech, ett inspirerande renoveringsprojekt och en liten pryl att uppdatera köket med.

Annons

Omslagsfoto: Justin Chung

En formgivare

Matta, keramik och textilier från LRNCE

Belgiska formgivaren Laurence Leenaert har grundat och driver livsstilsvarumärket LRNCE från Marrakech i Marocko. Hennes lekfulla mönster i klara färger appliceras på allt från mattor och keramik till kläder och skor med hjälp av lokala hantverkare, och hennes alster har synts så väl i inredningsmagasin som på boutiquehotell. Vi vill fylla hemmet med rubbet och drömma om solblekta ökenlandskap.

Annons

Ett Instagramkonto

Hall och vardagsrum hemma hos Christopher Lawrence med Instagramkontot thistlegrass
Renoverat funkiskök hemma hos Christopher Lawrence

Vem älskar inte att följa ett renoveringsprojekt? På Instagramkontot @thistlegrass får vi hänga med när Christopher Lawrence med otrolig fingertoppskänsla renoverar en funkislägenhet i södra Stockholm. Det är vackra stengolv, slipad originalparkett och ett uppdaterat funkiskök. Tydligen ska hela kalaset också säljas inom kort. Bara det är ju en anledning att hålla ögonen på Christopher …!


En inredning

Platsbyggd förvaring i Bisquit Loft av designstudion OWIU
Designklassiker och soldränkt inredning i Bisquit Loft av designstudion OWIU
Inredning i Bisquit Loft av designstudion OWIU
Foto: Justin Chung

Underbart ljusinsläpp och japanska referenser i en loftlägenhet i Downtown Los Angeles – jo, man tackar! Bisquit Loft av arkitekt- och designstudion OWIU (Only Way Is Up) innehåller så många saker vi gillar. Sol som faller in på ljust trä, clean, platsbyggd förvaring, tidlösa designklassiker. Klart vi faller pladask! Designstudion sätter noggrant hantverk och eftertänksamhet högt på prioriteringslistan – ytterligare en anledning att älska dem och deras projekt. Se mer av inredningen här!


En pryl

Danska inredningsvarumärket Ferm Living har äntligen släppt sin vår- och sommarkollektion för 2021, och i vanlig ordning är både produkter och tillhörande bildmaterial en ren fröjd för ögat. Särskilt föll vi för beslagen Curvature. Med sin lekfulla form har de förmågan att omedelbart förvandla känslan i ett kök (eller vilket rum de än används i), och att förändra med enkla medel är ju ett koncept man gillar!

Handtaget Curvature från Ferm Living att uppdatera köket med
Annons