Formfavoriter – stilmix och materialmöten - By RUM
Annons
Inredning

Formfavoriter – stilmix och materialmöten

För veckans dos av design- och inredningsinspiration kikar vi på Frederik Bille Brahes stilbrytande kök, en formgivare som skapar vulkaner av ögongodis och ett Instagramkonto fyllt med konst och inredning.

Annons

Foto ovan: Reform Cph

Ett Instagramkonto

Inredning hos Sara Rydberg och Studio Hilda
Stolen Scallop Chair av Studio Hilda
Scallop Chair av Studio Hilda och Pernilla Norlander.

Inredningsstudion Studio Hildas Instagramkonto @studiohilda bjuder alltid på något upplyftande, om det så är inspiration från inredningar världen över eller bilder från grundaren Sara Rydbergs egna hem. Saras känsla för det visuella går inte att ifrågasätta. Hennes hem (som i mån av tid och lust dessutom agerar konstgalleri!) är en perfekt blandning av hemtrevligt och, mind you, skitsnyggt. Och att inte bli förtjust i urgulliga lilla stolen Scallop Chair som hon ritat tillsammans med Pernilla Norlander är väl näst intill omöjligt …?


En pryl

Mattan Juhla från Finarte
Mattan Juhla från Finarte.
Mattan Terttu från Finarte
Mattan Terttu från Finarte.

Mattor som är som konstverk – ja, tack, sign us up! Några som lyckas med detta konststycke (förlåt) är finska Finarte. Favoriter på redaktionen är abstrakta Juhla och de glada färgkombinationerna i Terttu.

Annons

En formgivare

Keramik och glas av Lisa Hartwig Ericson och Le Ceramics
Keramik och glas av Le Ceramics

Lisa Hartwig Ericson bakom Le Ceramics skapar kreationer man blir glad av. Hon jobbade tidigare huvudsakligen med lera men kom i kontakt med glaset under studierna på Konstfack och blandar nu gärna keramik och glas i spännande formationer. Hon beskriver det själv som att hon arbetar med möten mellan olika material, former, strukturer och uttryck, och utgår ofta från ett minne eller en känsla. Resultatet är bedårande! Som små vulkaner av ögongodis. Se mer av Lisas verk här eller på leceramics.se.

Vas i keramik och glas av Lisa Hartwig Ericson/Le Ceramics

En inredning

Kök från Reform Cph hemma hos Frederik Bille Brahe
Frederik Bille Brahes kök från Reform Cph
Köksdetaljer hemma hos Frederik Bille Brahe
Inredning hemma hos Frederik Bille Brahe
Inredningsdetalj i köket hemma hos Frederik Bille Brahe

Det danska matgeniet Frederik Bille Brahe och sambon tillika supermodellen Caroline Brasch har nyligen fått ett nytt kök från Reform Cph, och vi får i vår tur kika in på slutresultatet. Det poppigt färgglada köket mot de flera hundra år gamla träbjälkarna är en kontrast som gör oss otippat lyckliga. Det känns så på riktigt. Som att där faktiskt pågår ett liv. Även den övriga inredningen andas personlighet och kärlek – som om minsta pryl är en värdefull souvenir fullpackad med minnen. Nu önskar vi fler totalt stilbrytande men alldeles, alldeles underbara interiörer.

Annons