Formfavoriter – upcyclat porslin och vardagsdesign - By RUM
Annons
Design, Inredning

Formfavoriter – upcyclat porslin och vardagsdesign

Handmålat, upcyclat porslin, en poppig hårsalong, kreativa stilleben och design som skildrar vardagsrealism förser oss med veckans dos av inredningsinspiration.

Annons

Foto ovan: Attack Shop

En pryl

Handmålad och upcyclad tekanna av Anna Mörner för Attack Shop
Handmålad tallrik av Estelle Graf för Attack Shop

Att göra nya grejer av gamla grejer är ju en toppengrej i sig. När grejerna dessutom görs av konstnärerna Anna Mörner och Estelle Graf och ser ut som något ur en italiensk sommaridyll kan det knappt bli bättre. Kollektionen med handmålat, upcyclat porslin och textilier är ett samarbete mellan Attack Shop, Mörner och Graf, och säljs online på attack-shop.com från och med 30 maj. Ni hittar oss hängande på låset.


En inredning

Interiör på Bob Hair Salon I Helsingfors av Joanna Laajisto
Kleinblått och persikorosa interiör på Bob Hair Salon inredd av Joanna Laajisto
Foto: Katri Kapanen

Nu känns det må hända lite långt att åka ända till Helsingfors för att klippa håret. Men låt oss drömma! Och åtminstone digitalt beundra Joanna Laajistos poppiga inredning på Bob Hair Salon i den finska huvudstaden. Vinnarkombon kleinblått, persikorosa och färgstark konst bryter av en naturligare färgskala av vackert marmorerad sten och terrazzo. Små saker som gör oss lyckliga! Joanna är dessutom en favorit sedan tidigare. I den mån det finns en ”nordisk designessens” lyckas hon fånga den utan att det blir tråkigt. Se mer av henne här!

Annons

Ett Instagramkonto

Färgklickar i inredningen av Linda Berlin
Stilleben med dukning av Linda Berlin
Stilleben med bröd av Linda Berlin

Till Linda Berlins Instagramkonto @berlin_linda kommer vi för hennes inspirerande stilleben. Vackra och välkomponerade och alltid med väl placerade färgklickar och unika eller oväntade objekt – aldrig har trasiga brödbitar varit så snygga som hos Linda! Föga förvånande är hon stylist, och driver dessutom stylistmeckat Props Archive. Se där, två tips i ett. Följ Linda för inredningsinspiration på detaljnivå!


En formgivare

Tennvaser ur serien Emulate Nature av Kajsa Willner
Foto: David Möller
Stol och väggbonad ur serien Coffee Cup Realism av Kajsa Willner
Örhängena Shell av Kajsa Willner

Kan spillt kaffe vara design? Klart det kan, allt kan vara design! I sitt senaste projekt Coffee Cup Realism har formgivaren Kajsa Willner låtit vardagens olägenheter kika fram då hon skildrat ett återkommande scenario från sin egen morgonrutin. Och vi gillar ju design som lyfter de små vardagsstunderna. Projektet är en del av den digitala utställningen CUP, som finns att se på Instagramkontot @between_objects. Vi är även väldigt förtjusta i Willners tennvaser ur serien Emulate Nature, men kanske allra mest förälskade i den enkla men detaljrika smyckeserien Shell. Se mer av Kajsa Willner här!

Annons