Formfavoriter – uppiggande möbler & minimalistisk konst - By RUM
Annons
Design, Inredning

Formfavoriter – uppiggande möbler & minimalistisk konst

Veckans design- och inredningsinspiration hämtar vi från Gustaf Westmans färgglada möbler, ett ranchdoftande hotell i Texas och Fredrika Lindes minimalistiska konst.

Annons

Foto ovan: Gustaf Peterson

En inredning

Lobbyn på Austin Proper hotell med ginghamrutigt tak
Modern och bohemisk ranch-känsla på Austin Proper Hotel

Vintagemöbler, unika detaljer och generösa fönster som låter Texassolen göra sitt – hotellet Austin Proper ser ut som en modern och bohemisk ranch mitt i metropolen tillika den amerikanska söderns kanske hippaste stad. Och det funkar. Men så är det också designgeniet Kelly Wearstler som står bakom inredningen och piggar upp oss med otippade detaljer som ett ginghamrutigt tak och designklassiker klädda i storblommigt. Yi-haw!


En pryl

Bokstödet Peace Piece av Kuo Duo
Bokstöd i keramik av Kuo Duo
Kuo Duos snirkliga bokstöd Peace Piece
Foto: MH Photography

Är snirkliga bokstöd i keramik något vi nödvändigtvis behöver? Troligtvis inte. Gör de sig å andra sidan skyldiga till att ”spark joy”, som Marie Kondo skulle ha sagt? Utan tvekan! De oemotståndliga små kreationerna är signerade den sydkoreanska designstudion Kuo Duo, som bildades så sent som 2020 men redan har hunnit designa en hel del guldkorn. Du hittar dem här!

Annons

En formgivare

Uppiggande färgglada möbler av Gustaf Westman

Få kan väl ha missat designern Gustaf Westmans färgglada kurvor som vid det här laget verkar ha flyttat hem till var och varannan Instagramprofil. Att på relativt kort tid ha blivit föremål för en hajp av sådan magnitud är beundransvärt i sig. Ovanpå det, vilket väl också är orsaken till hajpen, designar Gustaf möbler man blir glad av. Med bulliga former och pasteller piggar de upp i en i övrigt brunbeige inredningsvärld. När vi kallar dem barnmöbler för vuxna är det med all kärlek och välmening.

Möbler i pastell av Gustaf Westman
Foto: Gustaf Peterson

Ett Instagramkonto

Inredning och konst av Fredrika Linde
Temporärt hemmakontor och konst av Fredrika Linde
Kaffe, morgontidning och konst av Fredrika Linde

Det vackra bor i det enkla på Fredrika Lindes Instagramkonto @katarinabangata. Det gäller både hennes konst och inredning. Hennes abstrakta, ofta minimalistiska verk i behagliga färgskalor visas upp i avskalade men hemtrevliga miljöer där de små stunderna lyfts fram. En kopp kaffe med morgontidningen vid fönstret. Ett temporärt hemmakontor vid matbordet. Inspiration behöver inte vara så mycket mer än så! Vi vill i alla fall sitta där med kaffekoppen. Och hänga upp Fredrikas konst på väggarna. Se mer och följ här!

Annons