Formfavoriter – varm brutalism & kärleksfull inredning - By RUM
Annons
Design, Inredning

Formfavoriter – varm brutalism & kärleksfull inredning

Ett arkitekturprojekt i betong, en lekfull formgivare och ett hem som utstrålar kärlek förser oss med veckans dos av design- och inredningsinspiration.

Annons

Foto ovan: Malu de Miguel

Ett Instagramkonto

Sol i Instagramflödet hos @hannahperssons
Inredning vald med kärlek hos @hannahperssons
Tidlös inredning hos @hannahperssons

Sol som faller in på en vägg, stämningsfulla miljöer och älskade gamla ting i små stilleben. Axlarna sänks och ett lugn infinner sig när man scrollar sig genom Hannahs flöde på Instagramkontot @hannahperssons. Det är lätt att överanvända ordet ”tidlöst”, men det är det Hannahs inredning utstrålar – möbler och detaljer som valts ut med kärlek och kommer älskas under en lång tid. Ett förhållningssätt att inspireras av!


En pryl

Att vi älskar auktionsfynd är ingen hemlighet, så veckans pryl blir katalogen för Uppsala Auktionskammares Modernt & Samtida – Internationell kvalitetsauktion som äger rum 19–20 maj. Vill man lägga vantarna på en designklassiker från någon av våra största formgivare är auktionshusens kvalitetsauktioner ett säkert, om än pricy, kort. Har man inte 25 000 + att lägga på en alldeles egen Axel Einar Hjorth är katalogerna även ett utmärkt tillfälle att orientera sig i designhistorien.

Designklassiker ur aktionen Modernt & Samtida hos Uppsala Auktionskammare
Annons

Ett arkitekturprojekt

Brutalism ritad av Malu De Miguel
Inredning i brutalistisk villa i Madrid
Exponerat tegel i villa i Madrid

Betong och brutalism – många hatar det, andra älskar det. Vi tillhör de senare, så att arkitekten Malu de Miguels projekt MS5 gjorde oss lite lyckliga är ingen skräll. Villan i Madrid präglas av rå betong, exponerat tegel och grov puts, men visst känner man värmen ändå? Byggnaden är ritad som ett generationsboende och planlösningen ska erbjuda möjligheter åt dess invånare att forma hemmet efter deras egna behov. Se mer av arkitekturen och interiören här!

Annons

En formgivare

Spegeln Zaziko av Merve Kahraman
Lampan Cassini av Merve Kahraman
Annons

Vi fick upp ögonen för den Istanbul- och New York-baserade formgivaren Merve Kahraman tack vare hennes underbart egensinniga golvlampa Cassini. Sedan har hon bara fortsatt förföra. Vissa skapelser är må hända lite … ska vi kalla dem ”out there”? Men många är också en alldeles ljuvlig mix av lekfullt och formstarkt utan att bli plojigt. Vi tycker till exempel att spegeln Zaziko med sitt Memphisdoftande uttryck är en värdig, om än mer indie, utmanare till Ettore Sottsass klassiker Ultrafragola. Och det är ju inte så tokigt! Här kan du spana in mer av hennes formgivning.

Annons