Hemnetpärla – grann tvåa med drygt 170-åriga anor - By RUM
Annons
Inredning

Hemnetpärla – grann tvåa med drygt 170-åriga anor

Hemnet är inte bara till för den som letar nytt boende, utan fungerar som perfekt källa till inspiration. Den här veckan är det en vacker tvåa där 1850-talet möter 2020-talet som inspirerar allra mest.

Annons

Styling Åsa Copparstad Foto Emily Laye

Välkommen till 64 kvadrat bostadslycka på Kvarnberget i Stockholm och ett helt fantastiskt hem med drygt 170-åriga anor. Här bor du med stora fönster i rad och balkong mot gård. Ett nyrenoverat rymligt kök ligger i fil med ett lika generöst vardagsrum. Tillsammans har de fyra fönster med utsikt mot Kvarngatans trappor och Södra Latins skolgård.

Annons

Två välvda dörröppningar förbinder vardagsrummet med köket, där ytterligare två fönster sällar sig till raden och ger sällskapsrummen fin rymd med utsikt mot pampiga Södra Latin. Vardagsrummet rymmer en stor soffgrupp med tillhörande möblemang och har vitmålade tegelväggar samt platsbyggda hyllor i en nisch.

De drygt 170-åriga tegelväggarna får också synas i köket och skapar en karaktärsfull fond till den i övrigt moderna inredningen, ihop med golvets gamla breda trätiljor. Ljusgrå skåp är byggda i vinkel och de snyggaste föremålen får ståta på öppna hyllor, gärna i kombination med tavlor.

Annons

Sovrummet vetter mot gården och är ett mysigt rum. Även här ligger breda gamla träplank på golvet och pardörrar i glas leder till lägenhetens balkong. Innanför ytterdörren möter en ljus hall med hexagonformat klinkergolv målat i en rosa kulör.

Denna vackra tvåa på Kvarngatan 22 förmedlas av Historiska hem. Här kan du läsa mer om lägenheten och boka in dig på visning om viljan finns!

Ansvarig mäklare Josefin Widman
josefin@historiskahem.se

Annons