Köksredskapsserien Nouie är Årets Inredningsföremål - By RUM
Annons
Design, Inredning

Köksredskapsserien Nouie är Årets Inredningsföremål

Kocken Tommy Myllymäki och designern Jens Fager står bakom köksredskapsserien Nouie som vann kategorin Årets inredningsföremål på Swedish Design Awards by Rum 2021. Vi ställde tre snabba frågor om Nouie-serien och dess personlighet.

Annons

Hur föddes idén till Nouie, och varför ser redskapen ut som de gör?
– Nouie föddes vid en semester i södra Frankrike med våra familjer. Vi kände att vi ville och kunde erbjuda marknaden produkter med eftertänksamhet, elegans och framför allt funktion. Våra bakgrunder som kockar och att jag (Jens) nu är designer var ju en bra utgångspunkt. Ett lustfyllt projekt med mycket passion. Utformningen av redskapen har först följt vår praktiska intention, sen har vi försökt addera elegans och finess. Ur ett miljöperspektiv har målet även varit att använda mindre material.

Om Nouie var en person, vilka skulle vara dess tre främsta personlighetsdrag? 
– En street smart funktionalist med en hög önskan om elegans.

”Ett skolboksexempel på hur två olika färdigheter tillsammans skapar symbios. Här har passion och yrkeskompetens fått styra och vi har att göra med något essentiellt, funktionellt, hållbart och inte minst estetiskt tilltalande. Äntligen ett gäng köksbästisar som är dugliga både i hemmet och i professionella miljöer. Kockmössan av!”

– Juryns motivering till vinsten av Årets inredningsföremål på Swedish Design Awards by Rum 2021.
Annons

Vad har ni lärt er under skapandet av Nouie?
– Att saker tar längre tid än man tror, och att vara tålmodig. Lyssna hela tiden till lusten och var lyhörd på alla runt omkring dig – leverantörer och återförsäljare, men framför allt slutkunden.

Annons