Så fixar du ett flexibelt hemmakontor - By RUM
Annons
Inredning

Så fixar du ett flexibelt hemmakontor

För många har hemmajobbet blivit det nya normala, och inte sällan behöver kontoret städas undan efter varje arbetsdag för att ge plats åt andra funktioner. Stylisten Ida Lauga delar med sig av sina bästa tips för ett flexibelt hemmakontor.

Annons

Hur inreder du ditt hemmakontor?
– Mitt hemmakontor är mitt köksbord. Eftersom både jag och min man har jobbat hemma sedan i våras hade det känts knäppt ifall vi suttit i olika rum, så vi sitter ihop på varsin sida av köksbordet. Det är himla mysigt att titta på honom hela dagarna! Vi har ett skåp bredvid där vi smidigt kan städa undan jobbet vid dagens slut.

Vilka grejer tycker du är mest nödvändiga? 
– För mig är det viktigt med bordsyta. Jag vill gärna både ha anteckningsbok och skisspapper och dator. Vi har pratat om att inreda en liten skrivbordsplats i sovrummet, men det landar alltid i att vi hellre brer ut oss. Sedan hade det säkert varit toppen att tänka lite mer på ergonomi, men tycker att det fungerat oväntat bra hittills!

Den här förvaringslösningen från Montana är både kontorskompatibel och tillräckligt snygg för att ha i hemmet!

”Jag tror inte att man måste ha en dedikerad arbetsplats, men kanske hellre satsa på en bra hurts eller förvaring där man kan vara organiserad och lätt kan stuva undan jobbet”

Annons
Stapelbara lådor är perfekta att förvara kontorsmaterial i på det flexibla hemmakontoret. De här heter Colour Crate och kommer från Hay.

Hur inreder man bäst på begränsad yta?
– Jag tror på det flexibla hemmet där en sak kan ha flera funktioner. Jag tror inte att man måste ha en dedikerad arbetsplats, men kanske hellre satsa på en bra hurts eller förvaring där man kan vara organiserad och lätt kan stuva undan jobbet. Jag jobbar i köket men även i soffan eller sängen, för mig är det viktigare med en hub för allt jag behöver, sen kan jag flytta runt efter behov eller känsla.

Skrivbord och förvaring från Adea.

Hur ser ditt drömkontor ut?
– Tänk vad drömmigt med ett stort luftigt rum med en massa fönster och ett stort bord i mitten.
Bara det. Jag tänker att det rummet hade varit ett underbart kontor, men även att man kunde ha underbara middagar med massor av vänner och vin, eller målarverkstad med barnen. Jag drömmer mycket om det rummet.

Idas 5 favoriter på hemmakontoret

  1. En trevlig hurts eller litet skåp. Har redan en, men budar på en underbar gammal Aalto just nu på Bukowskis. Två kan man väl ha!
  2. Olika bra pennor och skrivböcker. Tycker Grandpa till exempel har ett himla fint utbud. Alltid kul när det är praktiskt men även fint, gärna många olika samtidigt.
  3. Pinterest. Ingen grej direkt, men klarar mig inte utan. Även om jag ofta tycker det är svårt att hitta exakt vad man letar efter kan villovägarna ändå leda till inspiration i sig.
  4. Bekväma kläder. Så kär i allt från A Part of the Art, och tycker det är perfekta hemma-jobbar-kläder.
  5. Något vackert att titta på. Så viktigt för mig att det är städat, och att det känns fint och inspirerande runt omkring. Jag har min fina tavla av bästa Ulrika Nihlén framför näsan mestadels av tiden, en ständig källa till inspiration.
Skrivbordslampa från Fritz Hansen.
Annons

Ida Lauga
Ida är frilansande stylist baserad i Stockholm. Vill du ha fler inredningstips och inspiration från Ida hittar du hennes blogg här på ByRum.se!
Instagram: @idalauga
Blogg: idalauga.byrum.se

Publicerad i Rum Hemma nr 2-2021

Annons