The Apartment är både boutiqehotell och butikshotell - By RUM
Annons
Design, Inredning

The Apartment är både boutiqehotell och butikshotell

Inte ens en pandemi tycks kunna stoppa hajpade galleriet, designbutiken och hotellet The Apartment i Köpenhamn. Grundaren Tina Seidenfaden Busck berättar om idén bakom konceptet och vilka planer som finns för framtiden.

Annons

– Det kändes som en naturlig väg för mig att gå som vuxen, säger Tina Seidenfaden Busck, angående hur det kom sig att hon startade The Apartment.
– Mina föräldrar, särskilt min pappa, har alltid haft ett stort konst- och designintresse och som barn drogs jag alltid med till olika museer och auktioner, berättar hon.

Efter att ha jobbat för Sotheby’s både i London och Köpenhamn, samt för konstgalleriet Andersens Contemporary i Köpenhamn, bestämde hon sig 2011 för att starta något eget.  
– Jag ville aldrig ha ett galleri i traditionell mening. The Apartment är en butik som från början formades för att efterlikna en privat bostad med alla möbler, lampor, textilier och konstverk som kan köpas. Vid en punkt kändes det naturligt att ta konceptet till nästa nivå och skapa ett hem utanför hemmet i The Apartments anda. Genom The Apartment Residence får man möjlighet att stanna kvar i atmosfären – varifrån du fortfarande kan köpa med dig saker hem. Det är helt enkelt tänkt att vara en fantastisk, estetisk upplevelse och en behaglig vistelse i ett.

”Genom The Apartment Residence får man möjlighet att stanna kvar i atmosfären – varifrån du fortfarande kan köpa med dig saker hem”

Annons

Hur går det till när du väljer möbler, konst och andra objekt?
– Jag strävar inte efter någon specifik stil eller look utan agerar alltid på min magkänsla och kärlek till hantverk och färger. Jag blandar mönster, stilar och gammalt med nytt – utan att följa några som helst regler. Om jag gillar det så kör jag.

Hur har pandemin påverkat er?
– Vi har faktiskt kunnat se ett tillväxt i vår verksamhet under det senaste året. Jag tror att hemmet har fått mer uppmärksamhet nu när människor inte reser lika mycket, och i och med det antar jag att det har fått våra kunder att prioritera sina hem.

Vad har ni för planer framöver?
– Vi gjorde en pop up-shop i Köpenhamn förra året. Jag tycker det är intressant att ta vårt koncept till ett riktigt butiksutrymme. Jag skulle gärna vilja jobba vidare med det och ta det till Stockholm, London eller Paris när världen tillåter det. Vi får också ständigt frågan om när vi kommer börja producera vårt eget sortiment …

Tina Seidenfaden Busck
Gör:
Grundare av The Apartment 
Bor: I Köpenhamn
Instagram: @theapartmentdk
Hemsida: theapartment.dk

Publicerad i Rum Hemma nr 2-2021

Annons