Välkommen till By Rum-familjen, Ida Lauga! - By RUM
Annons
Inredning

Välkommen till By Rum-familjen, Ida Lauga!

Inredning, bebiskaniner och en middag med Kanye – lär känna inredningsstylisten Ida Lauga, en av By Rums nya bloggare.

Annons

Hej Ida! Vi är så glada över att du är en av bloggarna på ByRum.se. Vad fick dig att hoppa på det här galna tåget?
– Så kul tycker jag också! Jag har bloggat tidigare och tycker att det är ett ganska trevligt format. Tycker det är kul med både bild och text, det känns som ett bra sätt att knyta ihop livet lite, där allt får samlas liksom.

Vad gör du när du inte bloggar hos oss?
– Jag jobbar som inredningsstylist! Väldigt varierande dagar, men antingen är man i studion eller ute på stan och plockar saker, eller hemma och ritar och planerar. Packa upp och packa ner är en väldigt stor del av mitt jobb!

”Oftast tycker jag att inredningsinspirationen inte kommer från inredning.”

Annons

Hur kom det sig att du började jobba som stylist?
– Det var inte riktigt meningen. Jag jobbade som inredare i Paris i nästan tio år, och när jag kom hem till Sverige för sex år sedan visste jag inte riktigt vad jag skulle göra med allt jag hade lärt mig. Sen träffade jag en otrolig inredningsstylist som väldigt generöst lärde mig allt jag behövde veta. Innan det visste jag inte ens att det här kunde vara ett yrke! För evigt tacksam.

Vad kommer vi få läsa om i din blogg?
– Tror det blir som en utbroderad version av min Instagram. Jobb, familj, bebiskaninen som flyttat in, kanske lite mat och vin? Allt som är mysigt!

Vad går du igång på inspirationsmässigt?
– Så stor del av mitt jobb är att hitta inspiration, tycker man scrollar ibland så att man får kramp i fingrarna. Då tycker jag att det är så himla skönt att bara ta en paus och kanske baka en kaka, sy en kudde eller ta en liten promenad. Då brukar inspirationen och idéerna komma av sig själva. Sen är det klart att hjärtat slår några extra slag när man scrollar ibland också. Men oftast tycker jag att inredningsinspirationen inte kommer från inredning.

Du får bjuda tre designpersonligheter, levande eller döda, på middag – vilka bjuder du och varför?
– Oj, vad svårt! Min första självklara är Aino Aalto, hon och Alvar var genier båda två, men har en känsla av att hon inte fått den uppmärksamhet hon förtjänar, tror hon var en himla intressant person! Jag spenderade en dag hemma hos Ingegerd Råman för ett par månader sedan, en helt fantastisk person och kreatör, skulle hemskt gärna ha med henne på middagen. Sen … får man säga Kanye eller? Hur kul middag?

Klart du får, Ida! Och varmt välkommen till By Rum-familjen!

Vi är mycket förväntansfulla inför att se allt Ida kommer dela med sig av på bloggen.
Du hittar den här!

Annons