Boktips – Bonnibonnes ”Kontur” - By RUM
Annons
Design, Trädgård

Boktips – Bonnibonnes ”Kontur”

Lisa Marie Mannfolk Eklund har bläddrat i Bonnibonnes bok Kontur vol 1 och gläds åt att få ta del av naturen – utan att själv behöva vistas i den.

Annons

Vi kan andas ut. Det finns lösningar för oss som inte är så pepp på att traska i naturen också. Alla vi som skrikande tvingades ut i skogen av våra föräldrar och demonstrativt ignorerade Herr Kantarell. Vi som trulade oss igenom Mulle och bar vår Kånken (en mörkblå) som en kvarnsten runt halsen på ”mysiga” utflykter i spenaten. Den första lösningen är att växa upp, bokstavligen. Den andra är att lägga rabarber på designföretaget Bonnibonnes förtjusande publikation Kontur. Här får vi följa med företagets creative director Shalony van Stralendorff när hon tar sig an skog och mark och, vilket är pudelns kärna, bär hem utvalda delar till lägenheten i Sundsvall.

”Boken utstrålar ett sådant lugn. Är det så det känns att bo i Västernorrland? Att plocka svamp?”

Annons

Aldrig är naturen så tilltalade som inomhus. I fjorton recept, som jag inte varit i närheten av att tillaga – inte nog med att undertecknad aldrig varit särskilt intresserade av att promenera i skogen, jag gillar heller inte att laga mat – får vi följa svampar, blommor och annat mys ner i Shalonys mage via hennes bedårande fotografier. Plötsligt tycks hela världen vara i harmoni. Boken utstrålar ett sådant lugn. Är det så det känns att bo i Västernorrland? Att plocka svamp?

”Vi är alla på middag hos författaren, vi får sitta vid hennes matbord i solen, dricka en kaffe och skiva Karl Johan”

Det här är egentligen inte en kokbok eller en designbibel, utan mer ett förhållningssätt. Det är en mening som inte går att skriva utan att den låter pretentiös. Förlåt. Boken är inte sådan. Den är snäll och inbjudande. Vi är alla på middag hos författaren, vi får sitta vid hennes matbord i solen, dricka en kaffe och skiva Karl Johan. Natur och kultur i perfekt balans. Vad kan vara trevligare?

Köp Kontur vol 1 Bonnibonne.com. Finns både på svenska och engelska. Väldigt uppmuntrande att veta att det kanske kommer fler nummer.

Annons