En trädgård med utsikt är Årets Uterum - By RUM
Annons
Trädgård

En trädgård med utsikt är Årets Uterum

Rebecca Malmsköld och Staffan Eklund vann kategorin Årets uterum på Swedish Design Awards by Rum 2021 för sin trädgård En trädgård med utsikt. Vi ställde tre snabba frågor om arbetet med trädgården och vad det har lärt dem.

Annons

Grattis till vinsten! Hur föddes idén till trädgården?
– Det här är vår första egna trädgård och vi hade byggt på oss mängder av idéer både från vår utbildning och från trädgårdsresor som vi ville testa irl. Och det håller vi fortfarande på med.

Om er trädgård var en person, vilka skulle vara dess tre främsta personlighetsdrag?
– Glad, generös och alltid spännande att vara med!

Vad har ni lärt er under skapandet av trädgården?
– Än så länge har trädgården varit vårt livsprojekt och vi lär oss hela tiden nya saker tillsammans med den. Vi utvecklas och blir äldre alla tre.

”På en höjd en bit inåt landet från Varberg ligger trädgården som är vad den heter: En trädgård med utsikt. Här har trädgårdsmästarparet Rebecca Malmsköld och Staffan Eklund på bara tolv år skapat en terrasserad oas av en 3800 kvadratmeter stor stenig slänt. Med stort kunnande kring hantverket och trädgårdshistoria, i kombination med egna idéer, har det nu blivit tio olika trädgårdsrum med inspiration från såväl Italien som England. Genom handfast trädgårdskonst och omtanke om det vackra visar paret att alla kan skapa sig ett eget paradis på jorden. Vi faller pladask!”

– Juryns motivering till vinsten av Årets Uterum på Swedish Design Awards 2021.
Annons