Vi välkomnar bloggen Glanzelius Garden! - By RUM
Annons
Trädgård

Vi välkomnar bloggen Glanzelius Garden!

Hållbara trädgårdar och spännande karriärbyten – lär känna Julia Glanzelius, trädgårdsarkitekten bakom en av By Rums bloggar, Glanzelius Garden.

Annons

Hej Julia! Vi är så glada över att du är en av bloggarna på ByRum.se. Vad fick dig att hoppa på det här galna tåget?
– Jag brinner för att skapa vackra, spännande och hållbara gröna miljöer. I en tid där intresset för trädgård växer stadigt och hemmiljön är viktigare än någonsin ser jag min möjlighet att bidra till att nya trädgårdsrum skapas eller helt enkelt bara erbjuda en chans att drömma sig bort till härliga miljöer, vackra växter eller varför inte snygga trädgårdsmöbler.
Jag gillar att ByRum och magasinen knutna till sajten står för kvalité och värnar om att lyfta fram olika spännande delar inom design, arkitektur, inredning och trädgård.

Vad gör du när du inte bloggar hos oss?
– Jag arbetar som trädgårdsarkitekt och driver företaget GlanzeliusGarden. Som trädgårdsarkitekt hjälper jag mina kunder att skapa och utveckla deras utomhusmiljöer, stora som små.

”Jag går igång på möten. Materialmöten, möten mellan gammalt och nytt och möten mellan människor.”

Annons

Hur kom det sig att du började jobba med trädgårdsarkitektur?
– I korta drag handlade det om en längtan efter att få arbeta kreativt och nära naturen. Jag började faktiskt min karriär i en helt annan ände, som familjerättsjurist. Från jurist till trädgårdsarkitekt är ganska tvära kast och jag tänkte berätta lite mer om det i bloggen.

Spännande! Vad kommer vi mer få läsa om i din blogg?
– Min förhoppning är att min blogg ska bli mina läsares go-to för trädgårdsinspiration. Hur tar man sig an en ny trädgård, vilka marktäckare fungerar bäst i skuggiga lägen, var finns de snyggaste frosttåliga krukorna och hur drömmig är Potter’s House trädgård på Mallorca, allt det och mycket till. Och, hit me – ställ frågor till mig i kommentarsfältet så svarar jag där eller plockar upp det till inlägg i bloggen.

Annons

Vad går du igång på inspirationsmässigt?
– Jag går igång på möten. Materialmöten, möten mellan gammalt och nytt och möten mellan människor. Oftast när jag söker inspiration är det för att utmana mig själv och mina egna idéer. Vad händer i mötet mellan växtlighet och berg, när en klassisk design möter nya former och när personer delar idéer med varandra – det tycker jag är kul.

Vi låtsas att pandemin är över och du får bjuda tre designpersonligheter, levande eller döda, på middag – vilka bjuder du och varför?
– Jag äter middag med Nicole de Vesian, Estrid Ericson och Ilse Crawford. Kan inte bli bättre!
Nicole de Vesian berättar om sin resa från designer på Hermès till att skapa magiska trädgårdar i Provence. Estrid Ericson beskriver framgångssagan Svenskt Tenn och hur det egentligen var att starta företag som ung kvinna på 1920-talet. Och Ilse Crawford – jag älskar hennes filosofi om att skapa miljöer där människor känner sig bekväma, offentliga platser där människor känner sig som hemma och hem som är utformade efter personerna som bor där. Det ber jag henne berätta mer om. Vi kommer ha så trevligt!

Det låter det verkligen som! Lika trevligt tror vi att det kommer bli i din blogg här på By Rum. Varmt välkommen!

Besök Julias blogg för att läsa mer om hänförande trädgårdar och spännande karriärbyten. Du hittar den här!

Annons