Designnytt - uppiggande inslag och arkitektritade former - By RUM
Annons
Arkitektur, Design, Inredning

Designnytt – uppiggande inslag och arkitektritade former

I Nya Rum nummer 11 tar vi fram de hetaste designnyheterna i vinter och det är allt från bubblande ljusstakar till mysiga tofflor.

Annons

stilrena stolar
Buster + Punch lanserar sin första stol – Chopper Chair – designad 1973 av Marcelo Minale.

Traditionell blomsterdekor har varit utgångspunkten i Cappen Dimyrs nya mattkollektion, där inspirationen är hämtad från svenska tulpanmönster och svenska liljan.

Annons

bubblare
Det senaste tillskottet i Hems initiativ Hem X – limiterade designföremål kurerade av prominenta aktörer – är ljusstaken Bubble av Nienke Sikkema. Ljusstaken säljs i en upplaga om bara 12 exemplar, alla handgjorda och signerade.

digitala detaljer
Med kapselkollektionen Beyond har H&M Home velat ge den digitala världen ett fysiskt uttryck. Med snirkliga former, gradienter och blänkande krom är inredningsdetaljerna i kollektionen inte helt olika drömska 3d-animationer.

formstarka arrangemang
Designduon Front ligger bakom vaskollektionen Pavilion för Kosta Boda – en lekfull studie i form och funktion som ska erbjuda skulpturala vaser för alla typer av buketter.
Pavilion ska ge inspiration och uppmuntra till kreativitet – en inbjudan till att vara lekfulla med sina blomsterarrangemang, säger Anna Lindgren på Front.

punktmarkering
En mångsidig liten möbel som kompletterar inredningen, oavsett rum. Massproductions Spot är en helklädd sittpuff som kan beställas i ett flertal olika tyger och färger.

Annons

Apelsiner, prästkragar och smörblommor mot en babyblå bakgrund piggar upp vinterns dukningar med Midnatts nya duk- och servettkollektion Josefin.

arkitektritat
Jotex lanserar ett andra samarbete med arkitekten Andreas Martin-Löf. Möbelkollektionen Kungsholmen består av två matbord och stolar i FSC-märkt och mörkbetsad eller naturlig ek.

mästare på hemmamys
Med ett gemensamt mål att uppmuntra till eftertanke och stillhet lanserar Tekla och Birkenstock sitt första samarbete. Kollektionen innefattar loungekläder och tofflor, och förenar därför de båda företagens respektive expertiser – Teklas känsla för bekväma och stilrena sovplagg, och Birkenstocks långa erfarenhet av ergonomiska, tidlösa skor.

Annons

Publicerat i Nya Rum 11 – 2023

Annons